Nieuws Antwerpen Ook KMO’s kunnen jonge talenten inschakelen

Ook KMO’s kunnen jonge talenten inschakelen

Ook KMO’s kunnen jonge talenten inschakelen

randstadOok als KMO’er zou je allicht wel eens graag  een beroep doen op die aantrekkelijke pool aan studenten TEW of handelsingenieur. Alleen ontbreken je daartoe veelal de middelen. Randstad Young Talents wil daar een antwoord op bieden.   Tijdens een seminarie op de universiteit Antwerpen  (Lange Klarenstraat) kun je als bedrijf de nodige contacten leggen om zo’n aanstormend talent, zij het maar op tijdelijke basis even in huis te halen of misschien zelfs zijn of haar eerste job aan te beiden.

De structurele samenwerking van Randstad met de universiteiten werd voor de eerste keer opgezet in Leuven. Sindsdien is het concept uitgebreid naar nagenoeg alle Vlaamse universiteiten. Donderdag 28 april e.k. gaat het seminarie Young talents opnieuw door aan de universiteit Antwerpen. Daar krijgen ondernemers toegang tot alle nuttige informatie waarmee ze contact kunnen leggen met een Masters TEW of Handelsingenieur.

“ Randstad Young Talents wil Masterstudenten individueel coachen bij hun eerste stappen in de richting van de arbeidsmarkt”, zegt senior business manager Greet Van Melkebeke van Randstad. “Kunnen wij hen helpen bij het verbeteren van hun CV bv. Kunnen wij hen tips geven voor hun eerste sollicatiegesprek?” Het gaat er in het coachingverhaal ook om de studenten als arbeidsmarktspecialist  bij te sturen zodat ze zélf kunnen kiezen voor de juiste sector of het juiste bedrijf. Dat is zeker niet evident. Randstad wil jongeren helpen in het zoeken naar de juiste vliegende start in lijn met hun persoonlijkheid en competentie.

Vanuit die idee om studenten te gaan coachen is tevens het plan gegroeid om in het contact tussen studenten en bedrijven ook vormen van studierelevante bijbanen voor de jongeren te gaan aanbieden. Ondernemers zouden effectief maar wat graag een student master TEW of handelsingenieur engageren om een zij het tijdelijk project op te starten.  Een doorlichting van de boekhoudafdeling maken bv., een marktonderzoek uitwerken voor een bepaald product of in het kader van een commercieel plan. Een businessplan uittekenen. Op die manier zou niet alleen het bedrijf kunnen ervaren wat het betekent om zo’n young talent in huis te halen. De student zelf zou er meteen ook zijn eigen skills kunnen ontplooien en voor zichzelf uitmaken waarin hij zijn weg zou kunnen zoeken. Of hij zich bv. thuis voelt in de boekhoudafdeling.

Tijdens vorige sessies “Young talents” boden zich zo’n 30 bedrijven aan. Bij Randstad hoopt men dit jaar 50 ondernemingen te kunnen interesseren. Greet Van Melkebeke (0477/650161) kan meer informatie geven. Je kunt ook terecht op de website www.randstadyoungtalents.be voor meer informatie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.