Nieuws Antwerpen Ook Luchthaven Antwerpen ontsnapt niet: 43,7% minder passagiers in maart

Ook Luchthaven Antwerpen ontsnapt niet: 43,7% minder passagiers in maart

Ook Luchthaven Antwerpen ontsnapt niet: 43,7% minder passagiers in maart

ANTWERPEN/DEURNE – De luchthavenactiviteiten namen in Antwerpen een vliegende start dit jaar en zette zo de trend van eind 2019 verder in de eerste 3 maanden van 2020. Tot in maart door de coronacrisis vrij snel in Europa landsgrenzen werden gesloten. De impact op de trafiekcijfers van de maand maart is bijzonder groot.

De situatie bleek al gauw onhoudbaar waardoor eerst Air Antwerp en vervolgens TUI fly dan ook beslisten, naar analogie met andere luchtvaartmaatschappijen, om tijdelijk hun operaties op te schorten in het belang van alle passagiers en personeelsleden.

Passagierscijfers krijgen grote klap

Het aantal passagiers daalde in maart met 43,7% tot 9.806 ten opzichte van 17.433 passagiers in maart 2019. Toch kunnen de eerste 3 maanden van het jaar met een bescheiden groei van 0,5% ten opzichte van 2019 worden afgesloten. De lichte toename in dit eerste kwartaal kan toegeschreven worden aan de succesvolle zakenvluchten van Air Antwerp naar London City. Verder was de bezetting van TUI fly ook uitstekend. Toch was er in de maand maart een daling van het aantal businessvluchten vanuit de luchthaven Antwerpen merkbaar.

Het luchtverkeer op de luchthaven van Antwerpen is inmiddels sterk gereduceerd en beperkt zich voorlopig enkel tot essentiële businessvluchten, repatriëringen, foto- en inspectievluchten, en overheidsvluchten.

“Dat we nog enkele weken absolute quarantaine voor de boeg hebben, doet ons realiseren dat het virus hoe dan ook een zware tol eist. COVID-19 verlamt de luchtvaartsector in zijn totaliteit, maar we moeten hoopvol zijn en durven stellen dat een groeiende sector als de luchtvaart ook deze crisis zal te boven komen”, aldus Marcel Buelens.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.