Nieuws Antwerpen Ook Mega Mindy lijdt onder de crisis

Ook Mega Mindy lijdt onder de crisis

Ook Mega Mindy lijdt onder de crisis

megaStudio 100 zag zijn geconsolideerd omzetcijfer in het afgesloten boekjaar 2012 met zowat 10% dalen tot 153 miljoen euro. Zelfs in de wereld van Kabouter Plop, Samson en Mega Mindy zijn de gevolgen van de internationale crisis kennelijk merkbaar. Dit neemt niet weg dat de themaparken met 2,5 miljoen bezoekers hun tweede beste jaar ooit realiseerden en dat het brutobedrijfsresultaat (ebidta) met 40 miljoen euro liefst 26% van de omzet bedroeg. Dit is flink wat beter dan in 2011.

Studio 100 is niet alleen in Vlaanderen een heus fenomeen. De groep heeft onderhand een internationale reputatie opgebouwd en breekt zowel door in Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten als in Australië. Precies de versterking van die internationale uitstraling is het antwoord op de crisis, heet het in Schelle. “De risico’s die de onderneming bedreigen hebben immers veel te maken met de afhankelijkheid van de bekende gecreëerde figuren. We moeten daarom onze activiteiten verder verbreden en internationaliseren,” stippen de bestuurders Hans Bourlon en Gert Verhulst in hun commentaar op de resultaten aan.

Studio 100 Benelux, nog altijd zowat het hart van het bedrijf leed verleden jaar voelbaar onder de daling van de audiovisuele prducties. De internationale televisiemarkt stond nu eenmaal onder druk. Ook de theatermarkt deed het niet zo best. Dit had enerzijds te maken met het feit dat de daling van de econmische conjunctuur zowat heel Nederland in zijn greep had maar tevens met die vaststelling dat het subsidiebeleid ten aanzien van toneel in Vlaanderen “niet consequent bleek.”.

Studio 100 Media presteerde in lijn met de vooropgezette budgetten. De opbrengst van de film Das Haus Arubis bleef niettemin onder de verwachtingen.

Het vermogen van de groep bedroeg verleden jaar 62 miljoen euro. De onderneming wordt mee aangestuurd door Fortis Private Equity.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer