Nieuws Antwerpen Ook OOCL leidt schepen af naar Antwerpen

Ook OOCL leidt schepen af naar Antwerpen

Ook OOCL leidt schepen af naar Antwerpen

ooclOok de containerrederij OOCL wijkt vanwege de aanhoudende congestie in de Rotterdamse haven met drie diensten uit naar de haven van Antwerpen. Eerder leidde ook Hapag Lloyd al containerschepen af naar het Deurganckdok in de Scheldehaven.

Rotterdam blijft met een ernstig probleem ziten. De ECT Delta Terminal en de Euromax Terminal kunnen de aanvoer aan containers duidelijk niet aan. Dat zorgt voor flink wat vertraging in de haven. Tot ongenoegen van de binnenschippers en de truckers die vaak dagenlang moeten wachten op hun aangekondigde ladingen. Rotterdam heeft in dit opzicht al enkele maatregelen genomen doch er is alsnog niet veel beterschap merkbaar.

Ook OOCL is een en ander nu kennelijk beu en heeft enkele “tijdelijke maatregelen” genomen. Drie schepen in de zogenaamde Loop 4 service tussen Azië en Europa gaan in de komende dagen in Antwerpen aanmeren en niet langer in Rotterdam. Het gaat om de Basle Express 009W/009E die in Antwerpen verwacht wordt op 1 oktober, de Hamburg Express 011W/011E, verwachte aankomst in Antwerpen 8 oktober en de NYK Hermes 006W/006E, verwachte aankomst in Antwerpen 14 oktober.

Normaal doet de Loop 4 service de havens aan van Ningbo, Shanghai, Yantian, Singapore, Le Havre, Southampton, Hamburg, Rotterdam, Jeddah, Singapore, Yantian en terug naar Ningbo.

In Antwerpen is men uiteraard best blij met de drie extra reuzenschepen. Dit alhoewel het Havenbedrijf terzake geen verklaringen aflegt. Wél is eerder met enige trots gemeld dat het zogenaamde Barge Traffic System, het systeem waarbij binnenschippers zich vooraf melden bij de terminals kennelijk veel efficiëncy in de werking van de haven ingebracht heeft.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.