Nieuws Antwerpen Ook volgende 3 edities SuperNova in Antwerpen

Ook volgende 3 edities SuperNova in Antwerpen

Ook volgende 3 edities SuperNova in Antwerpen

ANTWERPEN – De drie volgende edities van het technologiefestival SuperNova zullen in Antwerpen plaatsvinden. De stad Antwerpen, Flanders District of Creativity (Flanders DC) en Scale-Ups.eu bereikten hierover een akkoord. Van 8 tot en met 11 oktober 2020 zal het tweejaarlijkse festival terug landen op het Eilandje.

De eerste editie van SuperNova in 2018 was een enorm succes. Flanders DC en Scale-Ups.eu zetten toen met de steun van de Vlaamse regering en de stad Antwerpen vanuit het niets het vierdaagse technologie- en innovatiefestival op. Op het Antwerpse Eilandje daagden toen meer dan 35.000 professionele en publieke bezoekers op. SuperNova was duidelijk een schot in de roos en al meteen het grootste technologie-event in ons land.

“Voor de eerste editie in 2018 werd al snel voor Antwerpen gekozen. De stad heeft een internationale uitstraling, zet sterk in op digitalisering en innovatie én heeft een bruisende ondernemerscultuur. Het enthousiasme vanuit het bestuur was ook doorslaggevend. Antwerpen is zich meer en meer aan het profileren als toonaangevende innovatiehub. Een ideale locatie voor een ambitieus festival als SuperNova”, zegt Jürgen Ingels van Scale-Ups.eu.

Tweede editie op komst

De tweede editie zal plaatsvinden van 8 tot en met 11 oktober 2020. “In 2020 willen we niet alleen groeien in het aantal bezoekers, maar vooral nog meer innovatieve kwaliteit en nóg meer beleving brengen”, zegt Jurgen Ingels van Scale-Ups.eu. “Om dan in de twee volgende edities, in 2022 en 2024, ook een kwantumsprong te maken qua aantal bezoekers. We willen één van de grote technologiefestivals in Europa worden, en zo ook innovatieve ondernemingen en tech bedrijven uit Vlaanderen aan de wereld tonen”, zegt Pascal Cools van Flanders DC.

De langere voorbereidingstijd en het perspectief om drie edities na elkaar te kunnen organiseren, laten toe om er een nog sterker en indrukwekkender festival van te maken. SuperNova zal op verschillende locaties rond het Eilandje plaatsvinden. En het technologiefestival zal ook elders in de stad zijn tentakels hebben.

Professionalisering pitchings

Scale-Ups.eu wil het besloten pitchinggedeelte verder professionaliseren. “Op termijn moeten er in heel Europa voorselecties gebeuren, zodat op SuperNova de 50 beste Europese scale-ups zich komen tonen aan het kruim van het risicokapitaal”, zegt Jurgen Ingels van Scale-Ups.eu. SuperNova moet zo in de Champions League van technologiefestivals belanden, samen met festivals als The Next Web in Amsterdam, Web Summit in Lissabon, Smart City Expo World Congress in Barcelona en Viva Techology in Parijs.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.