Nieuws Antwerpen Ook werken op E313 tussen Wommelgem en Ranst

Ook werken op E313 tussen Wommelgem en Ranst

Ook werken op E313 tussen Wommelgem en Ranst

WOMMELGEM/RANST – De huidige verkeersluwe periode biedt een opportuniteit die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maximaal wil benutten om werken op doorgaans zeer drukke snelweglocaties met zo weinig mogelijk hinder voor het verkeer uit te voeren. Vanaf maandag 27 april worden grondige onderhoudswerken uitgevoerd op de E313. Daar is de rechterrijstrook tussen Wommelgem en Ranst in de richting van Hasselt in slechte staat.

Tussen Wommelgem en Ranst wordt over een afstand van ongeveer 7 km de rechterrijstrook in de richting van Hasselt vernieuwd met twee lagen nieuw asfalt. De werfzone begint kort voor het rondpunt van Wommelgem en loopt tot aan de snelwegparking in Ranst. Ter hoogte van de parking in Ranst wordt ook een kleiner gedeelte van de middelste rijstrook vernieuwd.

Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. Tijdens die momenten moet het verkeer er over één rijstrook passeren. Overdag is enkel de rijstrook die wordt aangepakt afgesloten en zijn er meestal drie rijstroken beschikbaar.

Enkel op zaterdag 2 mei wordt er ook overdag gewerkt en moet het verkeer over één rijstrook. De op- en afritten van het complex Wommelgem (nr. 18) richting Hasselt worden tijdens de eerste twee nachten (27 en 28 april) afgesloten. Verkeer voor de oprit wordt omgeleid via de calamiteitenroute P, verkeer voor de afrit wordt omgeleid via het complex Oelegem van de E34. De afrit naar de snelwegparking in Ranst wordt gedurende vier nachten afgesloten. Voor het verkeer op de E313 richting Antwerpen is er geen hinder.

De werken starten maandagavond 27 april en zullen een week later, tegen maandagochtend 4 mei, volledig afgerond zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.