Nieuws Antwerpen Oostenrijker wordt voorzitter Agfa-Gevaert

Oostenrijker wordt voorzitter Agfa-Gevaert

Oostenrijker wordt voorzitter Agfa-Gevaert

MORTSEL – De Oostenrijkse activistische belegger Klaus Röhrig is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Agfa-Gevaert. Hij volgt bij de Mortselse beeldvormingsgroep de 75-jarige Julien De Wilde op.

De 41-jarige Klaus Röhrig bouwde de voorbije maanden met het door hem opgerichte beleggingsfonds Active Ownership Capital (AOC) een belang op van 13,42 procent in Agfa-Gevaert. Hij is daarmee de grootste aandeelhouder. De Oostenrijker was sinds november al niet-uitvoerend bestuurder bij Agfa.

“Ik ben verheugd om mijn traject bij Agfa-Gevaert verder te zetten. Het bedrijf heeft nog altijd uitdagingen voor de boeg en ik kijk er naar uit om ze samen met het hele team aan te pakken”, reageert de nieuwbakken voorzitter.

Julien De Wilde was sinds 2008 voorzitter van de raad van bestuur bij Agfa. Enkele maanden geleden kondigde hij dat de tijd rijp was, nu de opsplitsing volledig rond was.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.