Nieuws Antwerpen Oosterweelwerken E17 versneld en vervroegd klaar

Oosterweelwerken E17 versneld en vervroegd klaar

Oosterweelwerken E17 versneld en vervroegd klaar

ZWIJNDRECHT/KRUIBEKE/ANTWERPEN – Een week eerder dan gepland rondt Rinkoniên, het aannemersconsortium van de Oosterweelwerken in Linkeroever en Zwijndrecht, de werkzaamheden op de E17 af. Na de rijrichting Gent neemt de aannemer ook de E17 tussen Zwijndrecht en Kruibeke richting Antwerpen onder handen, een werf die initieel voor de zomer van 2021 stond ingepland. “Zo maken we optimaal gebruik van de verkeersluwe periode, laten we beide werven naadloos op elkaar aansluiten en zullen we de werkzaamheden op de E17 een jaar vroeger dan voorzien kunnen afronden”, zegt projectdirecteur Anthony Casteels.

Het wegdek langs de noordzijde van de E17 heeft zijn laatste asfaltlaag gekregen: een toplaag van 3 cm in fijn asfalt. “Dat is een belangrijke mijlpaal”, licht Roland van Driel, projectdirecteur bij Lantis toe. “Het is namelijk het eerste stukje snelweg dat we binnen de Oosterweelwerken voorzien van een geluidsarm wegdek.”

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “De verkeersarme periode bracht namelijk heel wat voordelen met zich mee voor de wegenwerken. Er zijn werken die sneller uitgevoerd konden worden en zelfs vervroegd. De werken aan de E17 zijn hier een mooi voorbeeld van. De eerste fase is vroeger klaar dan gepland en we kunnen zelfs een tijdswinst van 1 jaar bekomen door fase 2 van de werken te starten.”

Tot eind juli over 2 x 2

Van maandagochtend 25 mei tot eind juli vernieuwt de aannemer wegdek en de fundering van de zuidelijke rijbanen van de E17 tussen Kruibeke en Zwijndrecht, rijrichting Antwerpen. Tijdens de werkzaamheden gaat dit deel van de snelweg dicht voor alle verkeer. Beide rijrichtingen rijden op de noordelijke rijbanen op 2 x 2 versmalde rijstroken.  Als gevolg daarvan is de afrit in Kruibeke voor verkeer komende vanuit Gent afgesloten. In Zwijndrecht is de afrit voor verkeer komende vanuit Gent en de oprit voor verkeer richting Gent dicht.

“In het najaar plaatsen we vervolgens de nieuwe portieken over de snelweg en verrijzen de eerste geluidsschermen langs de noordzijde van de E17”, zegt projectdirecteur Anthony Casteels. “Dat betekent dat we eind dit jaar deze werf op de E17 kunnen afronden en dat is maar liefst 1 jaar eerder dan voorzien.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.