Nieuws Antwerpen Op- en afrit Linkeroever wordt deels verlegd vanaf 20 januari

Op- en afrit Linkeroever wordt deels verlegd vanaf 20 januari

Op- en afrit Linkeroever wordt deels verlegd vanaf 20 januari

ANTWERPEN – In het kader van de Oosterweelwerken wordt het knooppunt Antwerpen-West volledig opnieuw en compacter aangelegd. De aannemer legt tijdelijke wegen en bruggen aan, zodat ook tijdens deze werken alle verkeersbewegingen mogelijk blijven. Om de tijdelijke brug van de E17 richting knoop Sint-Anna/E34 aan te leggen wordt de op- en afrit 6 Linkeroever vanaf 20 januari deels verlegd.

Het huidige knooppunt Antwerpen-West wordt volledig afgebroken en opnieuw aangelegd. Omdat het knooppunt compacter zal worden aangelegd, komt er 18ha extra ruimte voor bos vrij.

De gevaarlijke linkse in- en uitvoegstroken worden aan de rechterkant gelegd, wat het aantal weefbewegingen in het knooppunt vermindert en de verkeersveiligheid verhoogt. Vanaf zomer 2020 worden deze linkse in- en uitvoegstroken ook bij de tijdelijke wegen rechts gelegd. De op- en afrit Linkeroever kan verhuizen naar de andere kant van het knooppunt en aansluiten op de toekomstige verbindingsweg, wat leidt tot een betere spreiding van bestemmingsverkeer van en naar de snelweg.

Tijdelijke wegen en bruggen

Om ook tijdens de heraanleg van het knooppunt alle verkeersbewegingen mogelijk te houden, bouwen we tijdelijke wegen en bruggen die het huidige knooppunt vervangen. Eén van die tijdelijke bruggen (van de E17 naar de E34) zal gebruik maken van de spoorwegbrug waar vandaag de oprit 6 Linkeroever over loopt. Om die oprit toch open te kunnen houden, dient de aannemer de op- en afrit deels te verleggen. Deze werken duren van 20 januari tot en met 15 maart 2020.

Tijdens deze werken zal op de oprit nog één rijstrook beschikbaar zijn en zal de afrit over twee versmalde rijstroken lopen. Hierdoor daalt de capaciteit van de op- en afrit en wordt een langere wachttijd op de Blancefloerlaan en aan het kruispunt van de N70 met de op- en afrit (aan Mediahuis) verwacht.

Na 15 maart blijft de capaciteit van de op- en afrit lager tijdens de volledige periode van de Oosterweelwerken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.