Nieuws Antwerpen Open ScheepvaartDagen

Open ScheepvaartDagen

Open ScheepvaartDagen

De 31ste editie van de ‘OSD’ komt eraan. Klein gestart als een soort braderij is deze vakbeurs voor de binnenvaart in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement waar nu ca. 5 000 bezoekers uit binnen- en buitenland worden ontvangen.

In 1986 werden in de Nassaustraat de eerste scheepvaartdagen georganiseerd met de bedoeling de schepen van het Rijn- en binnenvaartmuseum open te stellen voor een breder publiek en tegelijk wat centjes te verdienen voor het onderhoud van de museumschepen. Elk jaar was er een steeds groeiende interesse en moest er telkens naar een grotere locatie gezocht worden. De “Open ScheepvaartDagen” of “OSD” waren geboren. De laatste jaren vindt het evenement plaats in Hangar 29 van de Waagnatie.

In gesprek met ‘De Scheepvaartkrant’ vertelt co-organisator Maurice Peleman die samen met Joseph Romeijnders, Eddy Munghen en een heleboel vrijwilligers de OSD organiseert: “Wij hebben er hard voor gewerkt om op 17, 18 en 19 maart alweer een mooi aantal exposanten op de beursvloer te krijgen.”
Ongeveer 150 bedrijven gespecialiseerd in binnenvaart zullen er hun producten of diensten voorstellen.

De voorbije jaren promootten de organisatoren de OSD ook op de Franse markt. Die inspanningen lonen nu. Bezoekers uit Frankrijk vinden alsmaar meer hun weg naar de OSD.

Om de continuïteit van het driedaags evenement naar de toekomst toe te verzekeren, is de organisatie nog steeds op zoek naar extra vrijwilligers om tijdens de beurs een handje toe te steken. Ook op organisatorisch vlak is hulp welkom, om nieuwe ideeën uit te werken en de beurs voor standhouders en bezoekers nog aantrekkelijker te maken in de toekomst.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.