Nieuws Antwerpen Oplossing voor oud pakhuis op het eilandje in de maak

Oplossing voor oud pakhuis op het eilandje in de maak

Oplossing voor oud pakhuis op het eilandje in de maak

Er is een oplossing gevonden voor het oude pakhuis op de Montevideosite op het Eilandje. De bouwvergunning voor de restauratie van het pakhuis aan de Braziliëstraat en de bouw van een nieuw complex wordt in maart ingediend door de projectontwikkelaar DCA/Bermaso. Schepen van stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA) is tevreden dat er een goede oplossing uit de bus is gekomen. Tegen de collega’s van De Standaard zei hij dat het dossier al tien jaar in het slop zat. “Daarmee wordt een deel van het Eilandje, waar al jaren onzekerheid over bestaat, geherwaardeerd”.

In het voormalige pakhuis komen onder meer een foodmarket en kantoren. Naast het oude pakhuis komt een nieuwbouw met appartementen en winkels. Rob Van de Velde hoopt dat de locatie aantrekkelijk wordt voor creatieve bedrijven die op zoek zijn naar een atypische locatie, bedrijven die bezig zijn met cultuur, design of sport. Ondergronds komt er een parkeergarage voor ruim driehonderd auto’s op drie niveau’s, evenals een fietsenstalling.

Op de kop van het pakhuis komt een nieuwbouw, een futuristisch complex van de Antwerpse architect Philip Mortelmans. Op het gelijkvloers daarvan hoopt men op winkels zoals bakkers of slagers.

De restauratie van het pakhuis moet een impuls geven aan de buurt, verwacht Rob Van de Velde. Wanneer de heraanleg van de Rijnkaai klaar is zal het gebied gemakkelijk bereikbaar worden, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. De herinrichting van de site start waarschijnlijk begin 2018.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.