Nieuws Antwerpen Opmerkelijk veel start-ups

Opmerkelijk veel start-ups

Opmerkelijk veel start-ups

startertjeEen  onderneming oprichten is weer hip. Vooral dan bij jongeren. In 2015 werden liefst 89.963 nieuwe bedrijven opgestart. Dat is het hoogste aantal sinds tien jaar.

De economische conjunctuur is duidelijk aan het omslaan. Dat kun je effectief ook opmaken uit het aantal start-ups. Die geven een goed tijdsbeeld aan.  Volgens Roularta Business Information is de opgaande lijn sinds 2005 duidelijk merkbaar.

Bovendien lijken ook de overlevingskansen van de jonge ondernemingen te stijgen. Dit duidt er ook op dat de kwaliteit van de start-ups verbetert. Het zogenaamde geboortesaldo – het verschil tussen het aantal start-ups en de ondernemingen die weer stopgezet werden – bedroeg in 2015 19.941 eenheden. Dit is merkelijk beter dan in 2014.  (Alhoewel er voor dat jaar wel rekening moet gehouden worden met het feit dat er toen uitzonderlijk veel bedrijven stopgezet werden. Nogal wat bedrijfsleiders wilden op die manier een extra belasting op de liquidatie van hun onderneming ontwijken.)

Volgens Christine Mattheeuws van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) zijn de cijfergegevens alvast heel erg hoopgevend. “Ondernemen is weer in”.

Het lijstje van de recente starters in Antwerpen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/starters

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.