Nieuws Antwerpen Opnieuw meer werkzoekenden op Antwerpse arbeidsmarkt

Opnieuw meer werkzoekenden op Antwerpse arbeidsmarkt

Opnieuw meer werkzoekenden op Antwerpse arbeidsmarkt

ANTWERPEN – Voor de tweede maand op rij stijgt de werkloosheid. De coronacrisis, die in de eerste plaats een gezondheidscrisis is, oefent een duidelijk negatieve impact uit op de werkloosheidscijfers. De stijging van het aantal werkzoekenden is duidelijk sterker dan vorige maand, maar ten opzichte van de andere provincies lijkt de provincie Antwerpen opnieuw redelijk stand te houden.

Eind april 2020 telt provincie Antwerpen 70.775 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ), waarvan 32.694 of iets minder dan de helft in de stad Antwerpen wonen. Op jaarbasis betekent dit een stijging met 6.360 NWWZ of +9,9% voor de provincie, waarvan 2.467 uit stad Antwerpen of +8,2%.

Vorige maand bedroeg de stijging op jaarbasis nog slechts 0,4% voor de provincie en +0% voor de Stad Antwerpen. De impact van de coronacrisis wordt dus duidelijker, maar zowel de provincie en als de stad Antwerpen blijven onder de gemiddelde Vlaamse stijging op jaarbasis van +11,9%. Ten opzichte van vorige maand stijgt het aantal NWWZ in de provincie Antwerpen in april met 4.878, waarvan 2.089 uit de stad Antwerpen of een stijging van respectievelijk 7,4% en 6,8%

“Om zicht te krijgen op de impact op langere termijn moeten we nog even wachten. Op dit moment zien we vooral dat tijdelijke contracten en uitzendcontracten niet verlengd worden. VDAB houdt rekening met een verdere stijging op korte termijn. Ook zal er nood zijn aan het heroriënteren van werknemers uit de horeca en kleinhandel, maar ook uit de toeristische en culturele sector, naar andere sectoren”, zegt Bjorn Cuyt, provinciaal directeur bij VDAB.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.