Nieuws Antwerpen Oprichting universitaire leerstoel Argenta

Oprichting universitaire leerstoel Argenta

Oprichting universitaire leerstoel Argenta

Omdat de actuariële wereld niet stil staat, is Bank- en Verzekeringsgroep Argenta, met maatschappelijke zetel in Antwerpen, donderdag 19 januari een samenwerking van minimaal drie jaar aangegaan met de KU Leuven rond innovatief actuarieel onderzoek.
Vernieuwend en fundamenteel onderzoek met focus op de toekomst en met inbreng van nieuwe methodieken en denkpistes gebeurde tot op vandaag niet bij Argenta Assuranties.

De samenwerking maakt voortaan dit type onderzoek mogelijk voor Argenta.  Enerzijds wordt de leerstoel ‘Loss modeling and reserving analytics for general insurance’ rond schadereserveringstechnieken aan de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen opgericht. Hieronder verstaan we het beter kunnen inschatten van de benodigde schadereserves bij diverse toepassingen zoals Solvency II, de toetsing of de reserves toereikend genoeg zijn, toekomstig IFRS17, enz.  Anderzijds betreft dit het begeleiden van een doctoraatsstudent samen met een hoogleraar.
De titularis van deze leerstoel is professor dr. Katrien Antonio.

Voordeel voor Argenta is dat de nieuwe methodieken zullen worden toegepast op en getoetst aan de data van Argenta verzekeringsportefeuilles waardoor nieuwe inzichten mogelijk zijn.
Daarnaast sluit de leerstoel ook naadloos aan bij het duurzame karakter van Argenta omdat dit de bankverzekeraar toelaat rechtstreeks bij te dragen aan kwalitatief hoogstaand onderwijs.

Argenta Bank- en Verzekeringsgroep is een bankverzekeraar voor gezinnen, met activiteiten in België en Nederland, goed voor 1,65 miljoen cliënten. De bankactiviteit is gegroepeerd rond Argenta Spaarbank en de verzekeringsactiviteit rond Argenta Assuranties.
De Groep heeft een balanstotaal van ruim 38,7 miljard euro (31 december 2015). De netto jaarwinst van de Argenta Bank- en Verzekeringsgroep bedraagt 226 miljoen euro per 31 december 2015.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.