Nieuws Antwerpen Opruimen.net haalt gebouwen professioneel leeg

Opruimen.net haalt gebouwen professioneel leeg

Opruimen.net haalt gebouwen professioneel leeg

computersZe hebben onlangs het oude gebouw van het persagentschap Belga in Brussel opgeruimd. Belga verhuisde naar een ander pand. In het oude pand stonden nog hopeloos veel bureaus, kasten, tafels, stoelen, zetels, computers… De nieuw opgestarte firma Opruimen.net kwam de boel professioneel leeg halen en zorgde er vooral voor dat alles milieuvriendelijk verwerkt wordt. “Onze eerste prioriteit is hergebruik”, zegt zaakvoerder Philippe Van de Velden. “Maar als dat niet kan doen we aan upcycling en tenslotte aan recycling.”

Opruimen.net staat voor professioneel en ecologisch opruimen in kmo’s en industrie. Alhoewel ook particulieren uiteraard terecht kunnen bij de start-up uit Brasschaat. Opruimen.net positioneert zich als een facilitair bedrijf dat voor zijn klanten “problemen wil oplossen.”

“Een firma die verhuist zet immers in alle opzichten de focus op het nieuwe pand”, zegt Philippe van de Velden. “Niemand houdt zich nog bezig met het oude gebouw. Dat moet evenwel netjes achtergelaten worden. Tegen een bepaalde termijn. Er kunnen immers claims volgen. Wij lossen dat probleem op.”

Opruimen.net pakt oude archieven aan of stocks, kantoren, magazijnen, winkels of shops, horecapanden, haventerreinen. Het gaat dan om kantoormeubelen, magazijninrichtingen met stellingen of modules, archieven of oude stocks.

“Pas op, wij zijn geen poetsbedrijf of een verhuisfirma”, zegt Philippe Van de Velden nog. “Wij zijn echt een dienstverlener die ervoor zorgt dat alles netjes opgeruimd wordt. Bezemschoon noemen wij dat.”

Veel materialen die de werknemers van de start-up meegenomen hebben komen in een magazijn aan de Luithagen, in de haven terecht. Daar worden ze klaar gemaakt voor hergebruik. Ze worden geupcycled of gerecycleerd. “Wij werden door Ovam erkend als makelaar en vervoerder van afvalstoffen.”

Opruimen.net is pas opgestart in april jl. maar was al bij verscheidene grote firma’s aan de slag zoals de Wijngaardnatie, Alken Maes, Mechel Service Belgium, Serax, BMC Software, Accentis, Hitachi Data Systems enz.. “Het gaat inderdaad snel. Wij draaien veel op mondreclame. De mensen zien ons aan het werk en contacteren ons. Maar nog eens, het gaat bij in dit opzicht vooral om ecologisch engagement. De spullen die wij meebrengen krijgen een nieuw leven bij ons. Dat is onze eerste prioriteit. Neem nu de honderden klasseermappen die wij aantreffen. Veel studenten zijn er maar wat blij mee.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.