Nieuws Antwerpen Opslagterminal op Linkeroever breidt uit

Opslagterminal op Linkeroever breidt uit

Opslagterminal op Linkeroever breidt uit

rubisDe ITC Rubis Terminal Antwerp bouwt 14 nieuwe tanks op zijn site op de Antwerpse Linkeroever. Op die manier wordt 45.000 kubieke meter extra opslagcapaciteit beschikbaar voor chemicaliën en gassen, nagenoeg een verdubbeling van de bestaande faciliteiten. Het gaat om een investering van “enkele tientallen miljoenen euro’s.” De terminal is operationeel sinds oktober 2010. De geplande uitbreiding brengt de capaciteit op een totaal van 155.000 kubieke meter. De nieuwe tanks kunnen volgens planning in de loop van 2016 in gebruik genomen worden.

De uitbreidingsplannen voorzien ook twee nieuwe dokken voor diepzeeschepen en een dok voor binnenschepen. Met vier scheepsdokken en drie dokken voor binnenschepen zullen de klanten van ITC Rubis voortaan beschikken over ruime marine faciliteiten.

“Deze uitbreiding beantwoordt aan de noden van onze klanten en tilt ITC Rubis verder op naar een hoger niveau in het aanbieden van uitstekende terminaldiensten in de haven van Antwerpen”, zegt CEO Pascal De Maeijer.

ITC Rubis is een joint venture van Rubis, een onafhankelijke Franse operator gespecialiseerd in de downstream petroleum- en chemicaliënsector en het Japanse Mitsui, een gediversifieerde trading-, investerings- en servicebedrijf.

Het aandeelhouderschap loopt via Rubis Terminal ( een opslagoperator die volledig eigendom is van Rubis), Mitsui & Co Europe PLC en International Terminals Co. (ITC), een petrochemisch opslagbedrijf gevestigd in het Amerikaanse Houston. ITC is dan weer volledig eigendom van Mitsui.

De bouw van de bijkomende opslagtanks wordt aanzien als fase twee in de verdere expansie van het bedrijf. Die expansie kan overigens in de toekomstige jaren verder gezet worden aangezien de terminal nog over meer dan voldoende bouwgrond beschikt op het grondgebied van Beveren-Waas..

Het management van de terminal zoekt overigens nog altijd bijkomende vakmensen. Bij de uitbreiding zouden er vijf tot tien extra jobs aangeboden worden. Op de terminal werken vandaag zo’n 40 vaste personeelsleden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.