Nieuws Antwerpen Opvallend veel faillissementen in Waasland

Opvallend veel faillissementen in Waasland

Opvallend veel faillissementen in Waasland

faillissementHet aantal faillissementen is in het hele land aan het dalen. Niet zo in het Waasland waar de statistieken de verkeerde richting uitgaan. Tijdens de eerste vier maanden van het lopende jaar hamerde de handelsrechtbank van Sint Niklaas 81 dossiers af. Dit zijn er liefst 44% meer dan tijdens diezelfde periode van 2015. In april werden 22 Wase bedrijven failliet verklaard, 29% meer.

Het gaat duidelijk de goede richting uit met de economische conjunctuur. Dat kan ook vastgesteld worden aan de hand van de daling van de faillissementen. Het handelsinformatiekantoor Graydon heeft in dit opzicht geconstateerd dat er in de afgelopen maand april 841 Belgische bedrijven failliet gingen. Dit is 116 minder of -12% in vergelijking met april van 2015. Tijdens de eerste vier maanden van 2016 werden 16% minder faillissementen geteld.

De provincie Antwerpen volgt de nationale tendenzen. Zij het heel erg aarzelend. Met “nog” maar 679 dossiers voor de eerste vier maanden werd afgesloten op een daling van 12%. Die tendens werd in april verder doorgetrokken tot een daling van 16%.

Het is evenwel vooral het arrondissement Antwerpen dat op de cijfers weegt.  Tijdens de eerste vier maanden werden 509 faillissementen afgehandeld: minus….2%. In april was de daling scherper: 129 dossiers of minus 15%.

Opmerkelijk is ook dat de daling van het aantal falingen in nagenoeg alle sectoren terug te vinden is. Met name ook in de bouw en in de transport, precies twee sectoren waarin het er in de afgelopen jaar heel slecht aan toe ging.

Vlaanderen zag tijdens de eerste vier maanden 1879 jobs verloren gaan. Toch waren er geen catastrofaal grote dossiers meer. In het arrondissement Antwerpen waren de dossiers van APC (31 jobs) en Bakkerij De Castro (31 jobs) de meest uitgesproken drama’s. In het arrondissement Sint Niklaas liet vooral het faillissement van New Roels Display (21 jobs) van zich spreken.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.