Nieuws Antwerpen Opvallend weinig faillissementen: -58% in Antwerpse regio

Opvallend weinig faillissementen: -58% in Antwerpse regio

Opvallend weinig faillissementen: -58% in Antwerpse regio

Tijdens de maand februari 2021 gingen er in ons land 540 bedrijven over de kop. In vergelijking met de maand februari 2020 zijn dat er 408 minder, of een daling met 43%. In de provincie Antwerpen is de daling zelfs nog groter. In onze provincie werden 82 faillissementen uitgesproken in februari 2021 tegenover 171 een jaar eerder. Dat betekent een daling met 52%.

Op 31 januari jongstleden werd het wettelijke moratorium op faillissementen stopgezet. Binnen het moratorium werden enkel hoogdringende faillissementen uitgesproken. Het beperkte volume aan faillissementsuitspraken in februari toont aan dat er nog steeds een feitelijk moratorium bestaat.

“Inderdaad wordt nog steeds nauwelijks of niet ter faling gedagvaard door instanties als de fiscus en RSZ. Bovendien blijken ook banken bijzonder reticent om ter faling te dagvaarden. Daarnaast genieten vele bedrijven, al dan niet in moeilijkheden gekomen als gevolg van de sanitaire crisis, van verschillende steunmaatregelen, zowel premies als uitstel van betalingen. Ook dit heeft een gunstig effect op de huidige faillissementscijfers”, aldus Graydon.

In de provincie Antwerpen gingen in februari 2021 82 bedrijven failliet. Het arrondissement Antwerpen is verantwoordelijk voor de sterke stijging, want daar gaat het om 51 faillissementsuitspraken tegenover 121 een jaar eerder. Goed voor een daling met 57,85%.

Sterkste daling in provincie Antwerpen na 2 maanden

Tellen we de maanden januari en februari samen, dan zien we 999 faillissementsuitspraken. Ten opzichte van dezelfde maanden in 2020 betekent dit een daling met 49,4% (-976 uitspraken). In het Vlaams Gewest gingen er in die  eerste twee maanden van dit jaar 516 ondernemingen over de kop (-47,1%). Binnen de provincie Antwerpen zien we de grootste daling (-59,7%).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.