Nieuws Antwerpen Orbyte zoekt commerciële partner

Orbyte zoekt commerciële partner

Orbyte zoekt commerciële partner

camerasIn de verkoop van computers is niet veel meer te verdienen. Orbyte uit Hoevenen schakelt daarom om naar camerabeveiliging, een markt die kennelijk nog helemaal open ligt. “Maar ik moet wel meer commerciële ondersteuning krijgen”, zegt zaakvoerder Ronny Van Steenbrugge. Orbyte wordt daarom allicht op één lijn gezet met het bedrijf Back-x-up up uit Mechelen.

Ronny Van Steenbrugge heeft vele jaren computers verkocht. Hardware en software. In de afgelopen jaren is de markt evenwel zwaar onder druk gekomen. De concurrentie van groten als Media Markt e.a. is daar niet vreemd aan. “Vandaar dat ik de computerbusiness finaal opgegeven heb. We verkopen nog altijd computers online via onze webshop maar het is absoluut onze corebusiness niet meer.”

Orbyte is ondertussen geheroriënteerd op camerabeveiliging. Nu camera’s onderhand deel uitmaken van het dagelijkse leven ligt de markt breed open. “We hebben daar snel op ingepikt”, zegt zaakvoerder Ronny Van Steenbrugge. “We hadden met Orbyte al enige ervaring in de bekabelingsbusiness. Vandaar dat wij de stap hebben gezet naar de installatie van camera’s. We hebben in de afgelopen maanden enkele mooie orders uitgewerkt. We kunnen daar verder op doorgaan.”

De sterkte van Orbyte? “Onze service om alles van a tot z af te werken. Wanneer we ergens een opdracht uitvoeren dan houd ik eraan om een perfecte dienstverlening te garanderen. Alles moet 100% werken. Met die service kunnen we het verschil maken met veelal grotere concurrenten.”

Orbyte is destijds gestart met een order voor de krant De Tijd. De kleine firma uit Hoevenen kreeg de opdracht mee om de publicatie voor te bereiden op de uitdagingen van het Millennium. De uitdaging werd gewonnen en Orbyte zat meteen in de markt. “De ontwikkelingen gaan vandaag alle richtingen uit. Maar ik maak me sterk dat we in kleine nichemarkten als camerabeveiliging het voortouw kunnen nemen.”

Toch zit het nog even moeilijk. “Mij ontbreekt het vandaag duidelijk aan commerciële ondersteuning. Vandaar dat wij op zoek zijn naar een partner. Die hebben we gevonden in het Mechelse Back ups. In de komende dagen wordt allicht een akkoord betekend.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.