Nieuws Antwerpen Orderboek DEME staat helemaal vol

Orderboek DEME staat helemaal vol

Orderboek DEME staat helemaal vol

demeDe groep DEME heeft sinds begin 2014 haar orderboek op een constant hoog peil van circa 3 miljard Euro kunnen houden. Het gaat dan om een inflow van nieuwe orders wereldwijd, gespreid over de verschillende sectoren waarin het actief is: baggeractiviteiten, energie en milieu. Samen vertegenwoordigen deze orders een waarde van ongeveer 660 miljoen Euro.

De groep DEME heeft als groep een internationale reputatie. Het bedrijf uit Zwijndrecht is gespecialiseerd in baggerwerken, hernieuwbare energie en milieu-activiteiten. De onderneming wordt mee aangestuurd door de aandeelhouder, de holding Ackermans & van Haaren. Woordvoerster Ann Wittemans bladert even in de indrukwekkende reeks bestellingen:

* In het Braziliaanse Porto Sudeste gunde Porto Sudeste SA – een joinr venture van Trafigura, Mubadala en MMX – de grootscheepse baggerwerken voor de verdieping van de vaargeul en de zwaaikom van hun haven in de baai van Sepetiba, Rio de Janeiro, aan Dragabas, een dochteronderneming van DEME in Brazilië. Daarbij worden ook ‘drilling & blasting’-werken uitgevoerd.
* In Miraflores, Panama, zal Dredging International Panama, een dochteronderneming van DEME in Panama de onderhoudsbaggerwerken uitvoeren voor de toegang tot het Panamakanaal aan de kant van de Stille Oceaan, ter hoogte van de aanlandingen van Miraflores en Balboa. In opdracht van de Autoridad del Canal de Panamá moet er een volume van om en bij de 2.000.000 m³ aan materiaal worden weggehaald in de toegangszone tot de sluizen van Miraflores en in de zone van het New Fueling Facility Basin (NFFB).
* In Rusland werd er een contract ondertekend tussen het Russische bouwbedrijf OJSC USK MOST en de Russische dochter van DEME, Mordraga, voor de aanleg van het toegangskanaal en de zwaaikom van de servicehaven voor de nieuwe LNG-terminal aan het Yamal Schiereiland en het zeekanaal in de Ob Baai, zo’n 2500 km ten noordoosten van Moskou. Deze nieuwe haven in het noorden van Rusland is een exporthaven voor LNG-carriers die koers zetten richting oosten en westen. De werken worden in verschillende fases gespreid tussen 2014 en 2017. De strenge milieunormen die DEME hanteert en de uitwerking van bijkomende milieu-impactbeperkende maatregelen waren doorslaggevend bij de gunning van het project.¨

* In India heeft ‘Adani Port & Special Economic Zone’ een contract toegewezen aan DEME’s Indiase dochteronderneming International Seaport Dredging voor de jaarlijkse onderhoudsbaggerwerken 2014-2015 van de kanalen en de zwaaikom van de haven van Dhamra.
* In Afrika haalde Baggerwerken Decloedt een onderhoudscontract binnen voor de havens van Tema en Takoradi. De werken gebeuren in opdracht van de havenautoriteiten (‘Ghana Port and Harbour Authority’) en omvatten onderhouds- en verdiepingswerken bij verschillende bodemcondities in de havenzone.

* In Canada wees Nalcor Energy een opdracht toe aan Tideway voor de uitvoering van kabelbeschermingswerken aan de 36 km lange onderwater kabelroute in de Straat van Belle Isle, die uit drie onderzeese HVDC-kabels bestaat. Met behulp van zijn nieuwste valpijpschip ‘Flintstone’ zal Tideway een rotsberm storten om elke individuele kabel te beschermen binnen de kabelroute tussen de onderwateraanlanding van Shoal Cove en Forteau. De kabelbescherming zal worden uitgevoerd met behulp van subsea steenbestortingen in de diepzeezones. Naast de bescherming van de kabels moet ook de stabiliteit en de integriteit van de kabels en de berm gewaarborgd worden en moet er bovendien rekening worden gehouden met de milieuvoorwaarden, de lokale visserijactiviteiten en het scheepvaartverkeer.

* In China haalde Tideway een contract met China Offshore Oil Engineering Corporation (COOEC) binnen voor steenbestortingswerken in het kader van het water- en gasontwikkelingsproject LW3-A in de Zuid-Chinese Zee. Het Liwan 3-1 gasveld is gelegen op een diepte van 1.500 m in de Zuid-Chinese Zee, zo’n 300 km ten zuiden van Hongkong. COOEC is verantwoordelijk voor de bouw van een centraal platform (CEP), dat gas ontvangt en verwerkt afkomstig van de Liwan 3-1 gasvelden, en voor het plaatsen van een dubbele olie/gaspijpleiding met een diameter van 30” tussen het CEP en de Gaolan gascentrale van China National Offshore Oil Corporation (CNOOC). Tideway zal instaan voor de steenbestorting op zones die onvoldoende opgevuld zijn.

* Geosea bevestigt zijn positie als toonaangevend bedrijf in het marktsegment van hernieuwbare energie, met geotechnisch grondonderzoek voor het offshore windpark Fécamp in Frankrijk. De werken worden in opdracht van WPD Offshore France SAS uitgevoerd gedurende de zomermaanden van 2014.

* Enkele weken geleden heeft GeoSea haar werkzaamheden afgerond op het Northwind windmolenpark aan de Belgische kust, waaronder de installatie van funderingen, windturbines en bekabeling. Recent werd ook de installatie van de ‘topsides’ van de windmolenparken Amrumbank West en Butendiek in Duitsland beëindigd.

* In België sloot DEC (DEME Environmental Contractors) twee contracten met een looptijd van zeven jaar met de nv Waterwegen en Zeekanaal voor de verwerking van baggerslib in de diverse verwerkingscentra. De werkzones zijn gelegen langs de Bovenschelde, de IJzer en de kustkanalen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.