Nieuws Orderboek DEME stond nog nooit zo vol

Orderboek DEME stond nog nooit zo vol

Orderboek DEME stond nog nooit zo vol

Het orderboek van baggeraar DEME stond nooit zo vol. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal die de maritieme dienstverlener dinsdag heeft vrijgegeven.

DEME zat op het einde van het derde kwartaal op een orderboek van bijna 6 miljard euro: meer dan 300 miljoen euro hoger dan eind juni dit jaar.

De orders kwamen in het derde kwartaal vlot binnen. Het bedrijf uit Zwijndrecht spreekt van “sterke vraag” naar installaties voor windparken op zee en baggerwerken. Daarnaast haalde DEME grote offshoreprojecten binnen in Taiwan, Australië en Europa.

LEES OOK. DEME mag meewerken aan pijplijnproject voor kust Australië

Tijdens de eerste negen maanden van het jaar realiseerde de groep een omzet van 1,97 miljard euro, dat is 14% hoger dan vorig jaar. Dat is vooral te danken aan de bouw van windparken, waar de omzet met 27% groeide. De baggeractiviteiten kenden met 3% een tragere groei.

DEME zegt goed op weg te zijn om de vooruitzichten voor het volledige jaar waar te maken, met een iets hogere omzet dan in 2021, een vergelijkbare winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen en een iets lager nettoresultaat.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.