Nieuws Antwerpen Orderboek JBT FoodTech zit al helemaal vol

Orderboek JBT FoodTech zit al helemaal vol

Orderboek JBT FoodTech zit al helemaal vol

jbtJBT FoodTech in Sint Niklaas draait voluit. Het orderboek van de machinebouwer voor het nieuwe jaar zit nu al helemaal vol. “Er kan uiteraard nog altijd wel iets bij”, zegt verkoopsdireteur Bart Mertens “maar het loopt effectief best goed. 2014 en 2013 waren ook al bepaald goed, we gaan dus door op die lijn.”

JBT FoodTech
is een geavanceerde Amerikaanse producent van machines voor de voedingsindustrie. Het concern runt al pakweg 70 jaar een eigen vestiging in Sint Niklaas. Daar worden zowel de engineering als de eigenlijke productie van de machines uitgetekend. JBT FoodTech heette in een vroeger leven weliswaar nog IMC en FMC maar de lijn is al die jaren onafgebroken verder gezet.

Met 135 vaste personeelsleden en vandaag ook 30 tijdelijke contractors werkt de fabriek in Sint Niklaas vandaag een indrukwekkend bestellijstje af. Vanuit het Waasland wordt de de hele markt in Europa, het Midden-Oosten en Afrika bewerkt. Zowat alle grote voedingsbedrijven zijn klant aan huis in Sint Niklaas. “Wij draaien voor 90% op de internationale export”, zegt Bart Mertens nog. “Dit neemt niet weg dat wij uiteraard ook Belgische klanten hebben. Het groentenbedrijf Noliko is overigens onze grootste Belgische klant. Maar verder gaat het om de Nestle’s, de Heinzen en de Campbell’s van deze wereld.”

JBT FoodTech is dan ook zowat de hogeschool van de machinebouw voor geautomatiseerde inblik-, vul-, sluit- en sterilisatiesystemen in de voedselverwerkende industrie. Het Wase bedrijf stelt hoofdzakelijk ingenieurs, elektrospecialisten en lassers tewerk, ervaren technici die de bestelde machines concipiëren, bouwen en uittesten.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.