Orfit Industries groeit verder door

kanker

Orfit Industries heeft verleden jaar een omzet gerealiseerd van 13,6 miljoen euro. Daarmee doet het bedrijf flink beter dan in 2013 toen "slechts" 11,5 miljoen euro gerealiseerd werd. Volgens de jaarrekening die onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank stegen de bedrijfsopbrengsten van 12,1 miljoen euro naar 14,1 miljoen euro.

Orfit Industries zit wat weggedoken in de omgeving van het Wijnegemse Shoppingcentrum. Het bedrijf van Steven Cuypers en zijn echtgenote en financieel directeur Christine Van Malderen heeft evenwel internationale topproducten in huis. Orfit Industries produceert oa. positionerings- en immobilisatieproducten en exporteert zijn medische hulpmiddelen vandaag naar meer dan 95 landen. Prothesemateriaal, spalken voor wie moet revalideren, protheseproducten enz.

Het financieel rendement van de onderneming is best indrukwekkend. Verleden jaar werd een bedrijfsresultaat neergezet van 721.000 euro. Netto bleef er een winst onder de streep over van 576.000 euro. Orfit Industries schrijft zijn verdere opgang vooral toe aan de volgehouden ingespanningen op het vlak van research. Verleden jaar werd daarbij liefst 250.000 euro gerealiseerd.