Orfit Industries opent vestiging in Brazilië

orfitorfitOrfit Industries

zet met een Braziliaanse partner een joint venture op in São Paulo. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Efectiv. Matthias Cuypers, die de belangen van Orfit in Brazilië al sedert enkele jaren behartigt, neemt een deel van de investering voor zijn rekening en wordt commercieel directeur in de nieuwe joint venture. Zakelijk partner is de Braziliaan Leandro Barros, die eveneens de vereiste ervaring in de branche heeft en aan wie de dagelijkse leiding wordt toevertrouwd.

De firma Efectiv zal vooral de producten van Orfit invoeren voor de immobilisatie van patiënten die radiotherapie ondergaan en zich in de eerste plaats richten op de zich snel uitbreidende binnenlandse markt. Om die zo efficiënt mogelijk te bedienen is lokale inplanting middels een joint venture een onmiskenbaar voordeel. Interessant in deze context is dat de Braziliaanse overheid geld heeft vrijgemaakt voor een bredere toegankelijkheid tot moderne radiotherapie en met dit doel niet minder dan tachtig lineaire versnellers heeft aangekocht.

Het was Steven Cuypers, CEO van Orfit Industries, die de oprichting van Efectiv bekendmaakte op een druk bijgewoonde rondetafel in Brussel. Dit gebeurde in het kader van een Europees–Braziliaanse zakelijke topontmoeting waarop onder meer de Braziliaanse president Dilma Rousseff, de voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy en Commissievoorzitter José Manuel Barroso aanwezig waren, net als een aantal Braziliaanse regeringsleden, hoge functionarissen van de Europese Commissie en vertegenwoordigers van het Braziliaanse en het Europese zakenleven.

Orfit is al enkele jaren, en met toenemend succes, aanwezig in Brazilië. Het akkoord met de Braziliaanse partner levert eens te meer het bewijs dat Orfit Industries in de niche van de immobilisatie van radiotherapiepatiënten zonder meer wereldleider is.

Op de Europees-Braziliaanse topontmoeting kwam Steven Cuypers ook nog op voor het wegnemen van de bureaucratische hinderpalen die een verder ontplooiing van de samenwerking met Brazilië nog in de weg staan, een pleidooi waarmee hij algemene instemming oogstte.

Orfit Industries, een familiebedrijf uit Wijnegem is marktleider in de ontwikkeling en productie van medische hulpmiddelen in de vorm van gemakkelijk smeltbare thermoplastics, en van hardware en toebehoren voor de immobilisatie en positionering van patiënten bij de behandeling van kanker met radiotherapie. Orfit produceert ook thermoplastische spalkmaterialen voor fysieke revalidatie en materialen voor prothesen ten behoeve van patiënten die een amputatie ondergaan hebben. Het bedrijf telt zestig medewerkers en exporteert zijn producten en diensten inmiddels naar 103 landen. Orfit Industries heeft filialen in de USA, Duitsland en Frankrijk.

Het bedrijf stelt zo'n 50 mensen tewerk en tekende in 2012 voor een omzet van pakweg 15 miljoen euro.