Nieuws Antwerpen Ottevaere en Van der Gucht gaan samenwerken

Ottevaere en Van der Gucht gaan samenwerken

Ottevaere en Van der Gucht gaan samenwerken

bouwpuntDe bouwfirma’s Bouw.Punt Ottevaere uit Oudenaarde en Bouw.Punt Van der Gucht uit Temse gaan vanaf 1 januari e.k. de krachten bundelen. De twee familiebedrijven komen onder één holding. “Op termijn behoort een totale fusie tot de mogelijkheden”, zegt zaakvoerder Christophe Van der Gucht van Bouw.Punt Van der Gucht. “Onze waarden liggen vrij gelijk. Bovendien zijn onze activiteiten sterk complementair.”

De markt van de bouwmaterialen in België is, in tegenstelling tot de markt in de buurlanden, nog steeds vrij gefragmenteerd. Onder impuls van voornamelijk grote internationale spelers is de laatste twee jaar een consolidatiebeweging op gang gekomen.

“Vele handelaars in bouwmaterialen zijn op vandaag familiale KMO’s met een 20 à 30 werknemers, waarbij de opvolging naar de volgende generatie niet altijd evident is: geen geschikte opvolging, geen interesse, onhaalbare financiering van de overdracht,… Veel zaakvoerders komen dan ook in de verleiding om in te gaan op het overname-bod van buitenlandse spelers die marktaandeel aan het kopen zijn.” zegt Stefaan Ottevaere, zaakvoerder van Bouw.Punt Ottevaere

“De groei van de markt in bouwmaterialen is op lange termijn sterk gecorreleerd met de groei van de totale economie. De vrij vlakke groeicurve van de jongste jaren, noopt dynamische bedrijven tot schaalvergroting om nog door te kunnen groeien.Maar tezelfdertijd is de flexibiliteit van een familiale KMO en het persoonlijk klantencontact primordiaal in de sector”, voegt Christophe Van der Gucht daaraan toe..

Daarom hebben de families Ottevaere en Van der Gucht hun beide firma’s ondergebracht in een gezamenlijke holding, om op die manier een lokaal alternatief te bieden. Hun firma’s zaten eerder al onder de gemeenschappelijke noemer van de aankoopcentrale Bouw.Punt.

Beide familiebedrijvenhebben als toeleverancier van bouwmaterialen voor de professionele aannemer, een lange voorgeschiedenis. Bouw.Punt Van der Gucht kan terugblikken op 65 jaar ervaring, Bouw.Punt Ottevaere op zelfs 110 jaar. Beide bedrijven hebben al die jaren in dezelfde richting geëvolueerd. Van der Gucht tekende verleden jaar voor een omzet van 16 miljoen euro en 38 personeelsleden. Ottevaere kwam op 17 miljoen euro en 34 personeelsleden.

Ondertussen heeft bij Van der Gucht de 3de generatie het roer overgenomen en bij Ottevaere is de 4de generatie aan zet. Beide generaties hebben de ambitie uitgesproken om nog vele jaren verder te willen groeien, als familiale groep.

“En dus slaan we de handen in elkaar om – samen met een team van meer dan 70 enthousiaste en dynamische medewerkers – de klanten het breedst mogelijk assortiment aan te bieden, gaande van ruwbouw, dak, isolatie, lichte gevel, pleisters, tegels, terras tot bouw-shop.” verklaart Stefaan Ottevaere

“De sterkere concurrentiepositie die deze fusie oplevert, zal toelaten om nog beter te anticiperen op de vragen en de noden vanuit de markt met als enige doel, de klant een ruimer pakket te kunnen aanbieden en een nog betere service te kunnen garanderen. Recente investeringen in informatica en e-commerce kunnen nu ook op grotere schaal uitgerold worden.” zegt tenslotte Christophe Van der Gucht.

Op de markt van de bouwmaterialen zijn vandaag zo’n 600 firma’s actief. “Wij schuiven nu als nieuwe entiteit duidelijk op in de top en komen op de 16de plaats”, zeggen beide zaakvoerders. “Wanneer we ervan uitgaan dat 1 + 1 voor ons 3 wordt liggen er nog ruime mogelijkheden open.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer