Nieuws Antwerpen Oud gebouw van Zetes Cards selectief gesloopt door Opruimen.net

Oud gebouw van Zetes Cards selectief gesloopt door Opruimen.net

Oud gebouw van Zetes Cards selectief gesloopt door Opruimen.net

Het Brasschaatse bedrijf Opruimen.net heeft zopas een omvangrijk sloopproject uitgevoerd voor Zetes Industries. Het ging om het slopen van het oude bedrijfsgebouw van Zetes Cards in Ruisbroek. Zetes Cards produceert onder meer de elektronische identiteitskaarten in België. De klus werd in 4 weken tijd geklaard. Opruimen.net is, zoals de naam het zegt, gespecialiseerd is in het opruimen en slopen van oude bedrijfspanden.

Zetes Cards is ondertussen gestart met de bouw van een nieuw industrieel gebouw. Het sloopwerk van het oude gebouw van 3.500 m² gebeurde op selectieve wijze met maximale recuperatie van alle materialen voor recyclage. Opruimen.net slaagde er ook in om de hinder voor de omwonenden en de nabijgelegen eigen productie tot een minimum te beperken.

Philippe Van de Velden, een van de zaakvoerders van Opruimen.net bvba zegt dat de opdracht zonder problemen kon worden uitgevoerd omdat het leegmaken en selectief slopen van grote gebouwen tot de kerntaken behoort van het bedrijf.

“In selectief slopen en scheiden van materialen staan we in ons land nog niet zo ver. In Engeland en Nederland bijvoorbeeld heeft men op dat vlak al een veel grotere voorsprong. We zien nog te veel overvolle containers met bouw- en sloopafval waarvan een groot deel perfect kan gerecycleerd worden. Het loont de moeite om de afbraakmaterialen aan de bron te scheiden. De kosten voor de afvalstromen gaan hierdoor sterk naar beneden. Ons milieu en de opdrachtgever plukken hiervan de vruchten.”

Alle gesloopte materialen werden  geselecteerd voor recyclage.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.