Nieuws Antwerpen Out of Office – Ignace Kroos (Caluwaerts Uytterhoeven): “Zin in babbel met Bart Verhaeghe.”

Out of Office – Ignace Kroos (Caluwaerts Uytterhoeven): “Zin in babbel met Bart Verhaeghe.”

Out of Office – Ignace Kroos (Caluwaerts Uytterhoeven): “Zin in babbel met Bart Verhaeghe.”

De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Ook advocaat Ignace Kroos van Caluwaerts Uytterhoeven maakt in de zomer plannen en geeft ze aan ons prijs.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten? 

Zuid-Afrika oogt een geweldige bestemming. Zowel haar geschiedenis, haar natuur alsook de culinaire tradities lijken me een ideale mix van cultuur en vakantie. Gecombineerd met een rondreis in de omliggende landen Namibië en Botswana maken het dan wel af. Maar als het écht een verblijf in afzondering moet, doe dan maar 14 dagen Malediven in alle rust.

En waar gaat (of ging) de vakantie deze zomer heen? 

Wij hebben onze vakantie op het zonnige Mykonos doorgebracht. Nadien vertoefden we even in de Belgische Ardennen en koppelden we nog enkele dagen extra vakantie aan het trouwfeest in Barcelona van een medevennoot van ons advocatenkantoor. Dit alles zo goed als mogelijk rekening houdend met alle binnen- en buitenlandse maatregelen en beperkingen.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken? 

Ikzelf ben afkomstig uit Oud-Turnhout. Het naburige Turnhout en haar natuurgebieden zoals het Turnhouts Vennengebied en de Liereman zijn, naast de binnenstad met onder andere het Begijnhof, het Kasteeltje en haar musea, zeer mooie trekpleisters in de Kempen. Als Bourgondiër komt men in de regio Turnhout overigens ook meer dan voldoende aan zijn of haar trekken.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?  

Steak tartaar en een Negroni. Perfect bereid zijn ze beide niet te versmaden.

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt? 

Als advocaat moeten wij ons permanent bijscholen. Wat dat betreft volgen we op professioneel vlak naar believen cursussen en opleidingen. Een niet-alledaagse cursus zoals het aanleren van de Wim Hof-methode spreekt me wel aan. Door een wetenschappelijk erkende ademhalingstechniek en koudetraining fysieke en mentale voordelen bekomen, lijkt me nuttig en leerrijk.

Met welke collega-ondernemer wilt u eens van gedachten wisselen en waarom? 

Met Bart Verhaeghe. Als succesvol ondernemer pur sang en gelet op zijn voortrekkersrol in zowel de Belgische voetbalwereld als de denktank Itinera, is hij ongetwijfeld een boeiende gesprekspartner.

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten? 

De Treeswijkhoeve in Waalre. Het restaurant bevindt zich over de grens met Nederland, maar deze op en top verfijnde keuken in een aangenaam kader zijn de extra kilometers meer dan waard.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.