Nieuws Out of office – Michaël Schouwaerts (Sportoase Nv): “In de buurt van mijn vrouw en kinderen vind ik de perfecte rust en ontspanning en dat mag eender waar zijn”

Out of office – Michaël Schouwaerts (Sportoase Nv): “In de buurt van mijn vrouw en kinderen vind ik de perfecte rust en ontspanning en dat mag eender waar zijn”

Out of office – Michaël Schouwaerts (Sportoase Nv): “In de buurt van mijn vrouw en kinderen vind ik de perfecte rust en ontspanning en dat mag eender waar zijn”

LEUVEN, ANTWERPEN, HOOGSTRATEN – Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Michaël Schouwaerts, algemeen directeur bij Groep Sportoase NV, dat actief is op achttien plaatsen in ons land. Sportoase is een dochterbedrijf van Van Roey Groep uit Rijkevorsel.

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts? 

Eigenlijk voor iedereen, ik ben altijd bereikbaar en ga ervan uit dat het op dat uur dringend of belangrijk is.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Het is hier in mijn woon omgeving rustig en mooi, maar de échte toeristische trekpleisters ga ik zelf ook nog moeten ontdekken vrees ik.

Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

Spannende spionageseries of politieke thrillers genre 24 of Homeland bekijk ik graag vanop de loopband.  Ook films uit het zelfde genre trekken mij aan; al is het probleem dat ik dan tot rust kom en niet zelden in slaap val, waardoor ik een film een beetje als een serie bekijk in verschillende fragmenten.

Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?

Met iets nuttig voor op kantoor of om te sporten…….   Al scoren de knutselwerkjes van mijn kinderen meestal het hoogst.

Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden? 

Die heb ik even moeten navragen…..  Blijkbaar het opruimen van mijn kleerkast, maar dat heb ik in het begin van deze vakantie net gedaan, er is dus geen nervositeit meer over in huis.

Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel? 

Ik heb het grote geluk dat hier thuis alles zo perfect geregeld wordt door mijn vrouw (geen idee hoe ze het allemaal doet), zodat ik weinig mogelijkheid krijg om te ontdekken waar ik een hekel aan heb.  Ik zal wel altijd proberen te helpen, al is er niet altijd spontaniteit mee gemoeid. koken moet je mij niet laten doen, maar dat is niet omdat ik er een hekel aan heb. Eerder uit bescherming voor mijn omgeving.

Aan de andere kant van het spectrum kan ik genieten van het werk in de tuin. Niet dat ik groene vingers heb, maar het resultaat van een dagje tuinieren geeft rust, ontspanning en trots (en daar moet iedereen dan wel naar komen kijken uiteraard).

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?

Ik lust eigenlijk alles maar de absolute voorkeur gaat naar de Italiaanse keuken. Qua drank ben ik dan weer atypisch, aangezien ik bijna nooit alcohol drink, uitzonderlijk een gin tonic of een wijntje op restaurant.

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

Uiteraard respect voor anderen en voor zichzelf: wees altijd en in alle omstandigheden de beste versie van jezelf, gebruik je passie en je talenten.

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

Dan kom ik onmiddellijk bij Lieven Van Lommel van Foodmaker terecht.  In volle coronacrisis hebben wij elkaar gevonden.  Zijn missie is van een dergelijke puurheid en kracht dat er haast automatisch bewondering en respect volgt. Hij streeft er compromisloos naar om voor iedereen lekkere en gezonde voeding ter beschikking te stellen. Wat hij doet, vormt een perfecte match met de missie van Sportoase om mensen via beweging, sport en ontspanning te ondersteunen richting een gezonde levensstijl.  Zonder over financiële of juridische zaken te praten hadden wij maar een paar uur nodig om te weten dat we gingen samenwerken en vandaag is dat partnership niet alleen een feit maar ook een steeds groeiend verhaal, in samenwerking tussen de bedrijven maar ook in mijn respect voor Lieven en zijn organisatie.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

De bestemming is minder belangrijk dan het gezelschap. In de buurt van mijn vrouw en kinderen vind ik de perfecte rust en ontspanning en dat mag eender waar zijn.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.