Nieuws Antwerpen Out of office – Pieter Lesage (Studio Dott): “Tijd heb ik altijd tekort. Ook in mijn vrije tijd heb ik meer plannen en ideeën dan tijd”

Out of office – Pieter Lesage (Studio Dott): “Tijd heb ik altijd tekort. Ook in mijn vrije tijd heb ik meer plannen en ideeën dan tijd”

Foto: Dirk Kerstens

Out of office – Pieter Lesage (Studio Dott): “Tijd heb ik altijd tekort. Ook in mijn vrije tijd heb ik meer plannen en ideeën dan tijd”

ANTWERPEN – Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Pieter Lesage, oprichter en ceo van de creatieve ontwerp- en adviesstudio Studio Dott.

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?

Als ik wakker ben, voor veel mensen.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten is iets waar ik zelf heel hard naar uitkijk (nog een paar maanden…). Ik ben heel benieuwd hoe het gebouw architecturaal vernieuwd is. De paar beelden die ik al gezien heb van het nieuwe interieur, zijn veelbelovend.

Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

Ik werk vaak nog ’s avonds laat, maar als ik direct na het werken zou gaan slapen, stopt mijn brein niet met werken… Daarom kijk ik altijd één aflevering van een serie, liefst iets waar je niet te hard voor moet opletten. De nerd in mij grijpt dan vaak naar iets van Marvel of Star Wars.

Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?

Tijd, heb ik altijd te kort. En dat is niet per se werkgerelateerd, ook in mijn vrije tijd heb ik altijd veel meer plannen en ideeën dan tijd.

Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?

Mijn auto eens kuisen aan de binnenkant… Maar ik heb sinds kort een nieuwe wagen, waardoor het probleem (tijdelijk) opgelost is.

Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel?

Alles met kuisen, ik ga liever werken om zo de poetshulp te betalen dan het zelf te doen.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?

Sharing plates vind ik altijd leuk, zo wat van alles proeven en onderling vergelijken. Perfecte conversation starters, wat eigenlijk de essentie is van gaan eten.

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

Liever spijt hebben van iets dat je wel gedaan hebt. Ik zie teveel mensen te lang twijfelen om een bepaalde stap te zetten, gewoon doen. Maar mijn zoon is nog maar 4 jaar, ik ga nog even wachten met deze tip…

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

Ik ben sinds een aantal jaren mentor bij Netwerk Ondernemen, een organisatie die start-ups koppelt met ervaren ondernemers. De drive die ik vaak voel bij die starters is ook voor mij heel inspirerend. En ik kom in aanraking met sectoren waar ik daarvoor niets van kende (bijvoorbeeld professioneel gamen).

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

Overal waar er zon, water en wind is… om te kitesurfen. Vroeger gingen we vaak naar Dakhla (Marokko) kitesurfen voor twee weken. Dat ligt echt in de middle of nowhere, dus was dat eigenlijk quarantaine.

Nu we een zoon hebben is dat iets moeilijker. Maar dit jaar hebben we na lang zoeken een hotel gevonden met opvang voor onze zoon van vier en waar we op het water kunnen… kijk er gigantisch naar uit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.