Out of office – Sylvie Van den Broeck (Manna Foods): “Iemand voor wie ik veel bewondering heb, is Jesse Sels van Contraload uit Aartselaar”

WIJNEGEM - Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers 'Out of Office'. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Sylvie Van den Broeck, ceo van sauzenproducent Manna Foods uit Wijnegem/Schoten.

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts? 

Via het noodnummer van het bedrijf kan men me altijd bereiken en ik zou het niet anders willen. Gelukkig gebeurt het zelden dat ik midden in de nacht wordt gebeld, maar we zijn met Manna Foods nu eenmaal een bedrijf dat 24/24 produceert, dus een noodsituatie kan zich ook voordoen midden in de nacht en dan moet je bereikbaar zijn.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Een plek waar ik zelf heel graag naartoe ga is Elaisa, een wellness in Maasmechelen, gelegen in een pracbtig natuurgebied. In die omgeving kom ik helemaal tot rust.

Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

Ik kijk bijzonder weinig tv. Af en toe een goeie film maar daar blijft het dan ook bij. Het is niet zo dat ik verslingerd ben aan één reeks.

Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?

Een culinaire barbecue bij vrienden thuis… Natuurlijk met de juiste sauzen!

Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?

Kasten opruimen. Ik palm gewoon alle kasten in met nieuwe kleren en ik kan de oude kleren maar heel moeilijk wegdoen. Afscheid nemen van kleren vind niet gemakkelijk. Altijd denk ik dat het ik nog wel eens ooit zal aandoen.

Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel? 

Daar moet ik geen seconde over nadenken. Aan strijken. Gelukkig kan ik dat wekelijks terugkomend ritueel uitbesteden.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?

Ik wil nu echt niet chauvinistisch klinken, maar als ik met vakantie ben geweest en ik wat veel op restaurant ben geweest, doe ik bij thuiskomst een pot bolognaisesaus van Manna open. Voor mij staat dat gelijk aan thuiskomen.

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

Iemand voor wie ik veel bewondering heb, is Jesse Sels van Contraload uit Aartselaar. Zij zijn specialist in circulaire verpakkingen en zijn ook leverancier bij ons. Op 15 jaar tijd heeft Jesse een succesvolle business op poten gezet door hard te werken, een glasheldere visie en een mensgerichte aanpak. Ik doe mijn hoed af voor zo iemand.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

Bij mij thuis als het mooi weer is. We hebben een aantal jaar geleden de keuze gemaakt om nieuw te bouwen in plaats van te verbouwen om zo min mogelijk compromissen te moeten sluiten. Het resultaat is dan ook dat ik me thuis altijd een beetje op vakantie voel. Als het niet hoeft, moet ik nergens anders zijn.