Nieuws Antwerpen Out of Office van Annemie Baeyaert (ResiGrass): The Jane of Pristine ontdekken

Out of Office van Annemie Baeyaert (ResiGrass): The Jane of Pristine ontdekken

Resigrass : Annemie Bayaert

Out of Office van Annemie Baeyaert (ResiGrass): The Jane of Pristine ontdekken

EKEREN – De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Annemie Baeyaert van ResiGrass, gespecialiseerd in kunstgras, heeft een drukke periode achter de rug en heeft deze zomer toch nood aan een beetje rust en vakantie.

Ziet uw vakantie er deze zomer anders uit dan andere jaren?

“De zomer ziet er toch wel een beetje anders uit. Het is er eentje met een mondmasker. In de nasleep van de lockdown, is het voor ons, gelukkig, momenteel behoorlijk druk, dus is het vooral werken deze zomer.  We hadden na jaren hard werken nog eens een verre reis gepland, naar Peru. Die is omwille van de coronacrisis helemaal geschrapt voor dit jaar. Ik heb toch nog ergens een weekje écht vakantie gepland. Dat betekent dat we een reisje maken naar de Canarische eilanden, want thuisblijven is gelijk aan werken.”

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten?

“The Jane of Pristine. Ik ben daar nog niet geweest en zou dat wel eens graag willen ontdekken.”

Bij welke lokale handelaar of bedrijf gaat u bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?

“Ik ben eerlijk gezegd niet zo erg bezig met ‘made in’, omdat dit toch wel een heel moeilijke is. Met China / Vietnam als fabrieken van de wereld en de industriële afbouw in de Westerse landen is Belgisch kopen geen evidentie, toch zeker niet voor alles wat non-food is. Zelfs producten die ‘Belgisch’ zijn, zijn vaak in België geassembleerde onderdelen die ver van ons bed worden geproduceerd. Ik heb onlangs een nieuwe ijskast gekocht en ben die bewust bij een lokale handelaar gaan kopen om de lokale middenstand te ondersteunen. Meestal bestel ik dat snel online, maar met deze crisis koop ik toch bewuster bij een kleine lokale handelaar. De ijskast zelf was niet ‘made in Belgium’ uiteraard. Ik weet niet of er überhaupt nog ijskasten worden gemaakt in ons land, maar vrees van niet.”

Welk boek wilt u deze zomer zeker lezen?

“Dat heb ik wegens tijdsgebrek nog niet uitgezocht. Ik ben echter verslaafd aan boeken, dus heb nog een hele voorraad ‘echte’ boeken liggen evenals ‘e-books’. Ik ga er vast wel één of meerdere kunnen verslinden in mijn weekje vakantie. Dat is meestal een mix van non-fictie met een economische of culturele achtergrond en één of twee fictieboeken, meestal thrillers.”

Fietsen, wandelen, … Waar maakt u de komende weken extra tijd voor?

“Voor vrienden en familie. Het feit dat we ze hebben moeten missen tijdens de lockdown, maakt dat ik de tijd die ik kan vrijmaken liefst besteed aan een heerlijke babbel, een hapje en een glas met mensen die me dierbaar zijn.”

Met welke collega-ondernemer wilt u eens van gedachten wisselen en waarom?

“Dat is een moeilijke keuze, want ik kan wel een hele lijst maken. Ik vind Marc Coucke als ondernemer wel intrigerend en zou zijn verhaal wel eens ongecensureerd willen horen.”

Wie krijgt zeker een vermelding in uw speech als u de Nobelprijs voor Economie wint?

“Fernand Huts.”

Wie wenst u wat toe?

“Ik wens mijn kinderen en kleinkinderen een gezond en gelukkig leven toe. Klinkt cliché, maar dat is wat mij het meest dierbaar is en dit is mijn grootste wens.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.