Nieuws Antwerpen Out of Office van Bavo De Cock (ESAS): ’t Zilte, golfen en Fernand Huts

Out of Office van Bavo De Cock (ESAS): ’t Zilte, golfen en Fernand Huts

Out of Office van Bavo De Cock (ESAS): ’t Zilte, golfen en Fernand Huts

WILRIJK – De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Bavo De Cock staat sinds eind 2019 aan het hoofd van het snelgroeiende ESAS als opvolger van oprichter Robert Decant.

Ziet uw vakantie er deze zomer anders uit dan andere jaren?

Absoluut, in plaats van steden en plaatsen te bezoeken, proberen we de grote massa’s te vermijden en hebben we bewust gekozen voor een minder actieve en rustigere vakantie. Zoals heel wat landgenoten ga ik tijdens de zomermaanden met mijn gezin naar Spanje, om er te genieten van de Spaanse zon en costa’s. Deze zomer was echter een bijzondere ervaring. Verplicht mondmasker tijdens de vlucht, toekomen op een nagenoeg lege luchthaven, onmiddellijk verzocht worden om zo snel mogelijk de luchthaven te verlaten. Het zorgde voor een onwezenlijke ervaring. Tijdens ons verblijf werden de maatregelen nog verstrengd, waarbij men verplicht een mondmasker dient te dragen in het openbaar. Iedereen nam zijn of haar verantwoordelijkheid en dit kleine ongemak zorgde er toch voor dat we van een deugddoende vakantie konden genieten.”

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten?

“’t Zilte is voor mij de absolute top in Antwerpen. Vanop de bovenste verdieping van het MAS kijk je over de gehele stad uit terwijl je geniet van de culinaire hoogstandjes die chef Viki Geunes en zijn team zorgvuldig klaargemaakt hebben. Hemels.”

Bij welke lokale handelaar of bedrijf gaat u bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?

“Ik probeer altijd bij de lokale handelaren te winkelen, maar bij uitstek kies ik voor de warme bakker. Vaak vind je er lokale specialiteiten die ambachtelijk gemaakt zijn. Een harde stiel met mooie producten waar ik bijzonder veel respect voor heb.”

Ceo Bavo De Cock met oprichter Robert Decant.

Welk boek wilt u deze zomer zeker lezen?

“The Phoenix and the Unicorn van Peter Hinssen. Het boek gaat over bedrijven die zichzelf keer op keer opnieuw heruitvinden en er telkens groter en sterker van worden. Bijzonder actueel, maar vooral ook noodzakelijk in de evolutie van elk bedrijf.”

Fietsen, wandelen, … Waar maakt u de komende weken extra tijd voor?

“Ik ben sportief van nature uit, maar maak er zoals zovelen veel te weinig tijd voor. Tijdens de zomermaanden probeer ik te profiteren van de lange dagen en spendeer ik wat meer tijd op de golfbaan. Een rustgevende, maar tijdrovende hobby waar ik tijdens het jaar te weinig aan toekom.”

Met welke collega-ondernemer wilt u eens van gedachten wisselen en waarom?

“Fernand Huts, een topondernemer in hart en nieren, met een scherpe visie.”

Wie krijgt zeker een vermelding in uw speech als u de Nobelprijs voor Economie wint?

“Zonder twijfel mijn vrouw en kinderen, maar ook mijn managementteam waar ik dag in dag uit mee mag samenwerken.”

Wie wenst u wat toe?

“Ik wens mijn collega ondernemers vooral veel lef en veerkracht toe, want dat is wat we nodig zullen hebben om uit deze nare situatie te geraken.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.