Nieuws Antwerpen Out of Office van Henk Janssen (Baloise Insurance): staycation met etentje bij Santa Lucia in Ekeren

Out of Office van Henk Janssen (Baloise Insurance): staycation met etentje bij Santa Lucia in Ekeren

Out of Office van Henk Janssen (Baloise Insurance): staycation met etentje bij Santa Lucia in Ekeren

ANTWERPEN/BERCHEM – De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Henk Janssen is ceo van Baloise Insurance België, met hoofdkantoor in Berchem, en woont in Antwerpen.

Ziet uw vakantie er deze zomer anders uit dan andere jaren?

“Ik ben bang van wel. We hadden gepland om naar Spanje en ons tweede huis in Portugal te gaan. Wij leggen ons neer bij wat de overheid beslist. Als daar uitkomt dat een bezoek wordt afgeraden, dan blijven we thuis. Ik heb geen enkele behoefte om onnodig risico te lopen. Waarschijnlijk wordt het dan een staycation. Ook die keuze heeft enige nadelen, omdat we het zo gepland hadden dat ons huis zou worden verbouwd tijdens de vakantie. Dan gaan we tijdelijk in een klein appartement wonen. En hopen op mooi weer zodat we het mooie België beter kunnen verkennen. Tijdens de lockdown heb ik veel gewandeld in de buurt en ontdekt hoe mooi de omgeving is. Eigenlijk een schande dat ik dat als Nederlander in België pas na 16 jaar heb ontdekt. Gelukkig lanceerden we de Baloise Family Walks bij de start van de zomervakantie en kunnen we een beetje inhalen tijdens de vakantieperiode.”

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten?

“Ik moet zeggen dat mijn vrouw en ik een aantal favoriete restaurants hebben. Het aanbod in Vlaanderen is dan ook erg uitgebreid en hoogstaand. Eén van onze favorieten is Santa Lucia, een Italiaans restaurant in Ekeren, dus voor ons ook lekker dichtbij. Een fantastische plek om met vrienden te dineren, zeker ‘s zomers in de prachtige tuin. We kennen de menukaart bijna van buiten en de patron Ard kent onze voorkeuren. Tijdens de lockdown leverden ze aan huis en daar hebben we uitgebreid gebruik van gemaakt.”

Bij welke lokale handelaar of bedrijf gaat u bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?

“Ik kies bewust voor leveranciers in de buurt. Toen ik net in België woonde, googelde ik altijd op het product met de toevoeging Antwerpen om toch vooral iemand in de buurt te vinden. Ik vond het toen al irritant dat ik dan toch vaak op een Nederlandse website terechtkwam. Mijn ervaring is dat het maken van een eerste afspraak niet altijd makkelijk is, maar als je al een zakelijke relatie hebt opgebouwd met een leverancier, dan is de service bijzonder snel en goed. Mijn complimenten voor de Vlaamse kmo!”

Welk boek wilt u deze zomer zeker lezen?

“Ik heb onlangs het boek The Flipping Point van Leandro Herrero gekregen. Managers volgen allemaal dezelfde dogma’s die door business schools en tijdens trainingen worden verkondigd. Hiermee zijn we als bedrijfsleven perfect voorbereid op het verleden. Herrero pleit ervoor om management te deprogrammeren, teneinde deze tunnelvisie te doorbreken en meer toekomstgericht te denken.”

Fietsen, wandelen, … Waar maakt u de komende weken extra tijd voor?

“We zullen vooral tijd vrijmaken voor het verkennen van de eigen omgeving en te ontdekken hoe mooi die is. Verder zal ons zoontje van 10 ook aanspraak op mij gaan maken. Tijdens het jaar komt hij er soms in aandacht wat bekaaid vanaf. Een mooie gelegenheid om eens te doen wat hij wil.”

Met welke collega-ondernemer wilt u eens van gedachten wisselen en waarom?

“Ik praat natuurlijk geregeld met collega-ondernemers en dan ontdek je al snel dat ieder zich met dezelfde aspecten bezighoudt. Ook de twijfels en vragen komen dan naar boven. Ik ben minder voorstander van de succes-stories van voornamelijk Amerikaanse ondernemers, die de indruk geven dat ze al wisten hoe succesvol te worden toen ze nog maar uit de wieg kukelden. Geef mij maar een succesvol ondernemer vol twijfels en vragen en de bereidheid om zich te ontwikkelen.”

Wie krijgt zeker een vermelding in uw speech als u de Nobelprijs voor Economie wint?

“Daar heb ik nog nooit over nagedacht. Dus als het echt gebeurt, dan kom ik nu niet verder dan mijn vrouw en ouders te bedanken voor de steun en begeleiding om Nobelprijs-winnaar te worden. Maar ik hoef niet te wanhopen. Ik heb nog tijd genoeg om te denken over een beter antwoord!”

Wie wenst u wat toe?

“Ik wens iedereen een gezonde en deugddoende vakantieperiode toe. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar en zorg dat je goed verzekerd bent, het best bij Baloise Insurance!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.