Nieuws Antwerpen Out of Office van Jan Lemmens (LemCool): winkelhieren en de fiets op

Out of Office van Jan Lemmens (LemCool): winkelhieren en de fiets op

Out of Office van Jan Lemmens (LemCool): winkelhieren en de fiets op

LIER – De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Jan Lemmens van LemCool, dat zich specialiseert in efficiënte en energiezuinige koelinstallatie, springt de fiets op en staat 200% achter winkelhieren.

Ziet uw vakantie er deze zomer anders uit dan andere jaren?

We hadden in september een rondreis van 3 weken in het westen van de Verenigde Staten gepland, maar zullen dit met een jaartje moeten uitstellen. Het wordt dus wat meer last minute en dicht bij huis.

Waar trekt u deze zomer heen op vakantie?

Enkele korte fietsweekends in Vlaanderen en een iets langere fietstocht rond het IJsselmeer staan nog op het programma. Verder ga ik genieten van hopelijk nog vele mooie zomeravonden bij een hapje en een drankje op ons terras en op dat van de vele leuke plekjes in Lier en Antwerpen.

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten?

Af en toe pikken we eens een sterrenrestaurant mee, maar we genieten ook heel erg van restaurants als Jacqueline in Boechout of Goudt in Lier. Met een kleine kaart, dagverse producten en veel aandacht voor smaakvolle combinaties en een mooie presentatie. Uit eten met z’n tweetjes of met vrienden, daar genieten wij enorm van.

Bij welke lokale handelaar of bedrijf gaat u bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?

Als lokale Unizo-voorzitter en met een bedrijf naar de handelaar gericht, ben ik een fervent verdediger van lokaal kopen, in ‘winkelhieren’! De coronacrisis heeft het belang hiervan nog eens extra in de verf gezet, en gelukkig zijn er steeds meer consumenten overtuigd van het belang hiervan. Niets is zo ongezellig als door verlaten winkelstraten in dorpen of steden te lopen. De strijd tegen leegstand is en blijft een zware klus, maar gelukkig merken we dat ook veel jonge mensen de sprong naar een eigen zaak durven maken, met veel lef en creativiteit.

Welk boek wilt u deze zomer zeker lezen?

Ik wil al heel wat zomers Boerenpsalm van Timmermans herlezen. En ondertussen ben ik , jaren na de film, aan het boek Schindler’s List begonnen.

Fietsen, wandelen, … Waar maakt u de komende weken extra tijd voor?

Ik ben een fervente amateurfietser en maak veel gebruik van het prachtige knooppuntennetwerk. 60 tot 70km per dag fietsen met onze gewone stadsfietsen brengt ons op veel mooie plekken. Stilaan zijn we wel rijp aan het worden voor een elektrische fiets , kwestie van wat meer glooiende landschappen aan te kunnen.

Met welke collega-ondernemer wilt u eens van gedachten wisselen en waarom?

In onze Unizo-afdeling, bij Business4Lier en bij Etion kom ik vele interessante en gedreven ondernemers tegen. Uit die samenkomsten haal ik steeds inspiratie en veel energie om verder te blijven doen. Zich verenigen en met mekaar verbinden, lijkt mij een must voor elke ondernemer.

Wie krijgt zeker een vermelding in uw speech als u de Nobelprijs voor Economie wint?

Voor mij als KMO-ondernemer is dat ver van mijn bed. In voorkomend, maar onwaarschijnlijk geval zou ik dan toch mijn ouders vernoemen. Mijn vader omdat ik van hem het ondernemerschap heb geërfd, mijn moeder omdat zij een ongelooflijk zorgzame en lieve vrouw was.

Wie wenst u wat toe?

Ik wens mijn kinderen een mooie carrière toe met veel gelukkige momenten. Verder veel succes aan alle ‘ondernemende’ mensen die durven springen in een project. En dat zij van de samenleving het respect voor hun durf en doorzetting mogen krijgen die zij verdienen!

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.