Nieuws Antwerpen Out of Office van Luc Colemont (Stop Darmkanker): dolce italia, pralines en doe de test

Out of Office van Luc Colemont (Stop Darmkanker): dolce italia, pralines en doe de test

Out of Office van Luc Colemont (Stop Darmkanker): dolce italia, pralines en doe de test

ANTWERPEN – De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Luc Colemont van Stop Darmkanker, de vzw die de strijd tegen darmkanker aangaat en daarbij erg focust op preventie, maakt deze zomer meer tijd voor zijn vrouw en trekt naar Dolce Italia.

Ziet uw vakantie er deze zomer anders uit dan andere jaren?

“Verre reizen zijn eigenlijk nooit aan mij besteed geweest. Dat stond dus ook nu niet op het programma. Ik vind Italië na 20 jaar nog steeds een schitterende vakantieplek. Daar is nog veel moois te ontdekken.”

Waar trekt u deze zomer heen op vakantie?

“Naar jaarlijkse gewoonte wordt het Latina, een kuststadje 80 kilometer ten zuiden van Rome. Mijn schoonfamilie woont er. Die bubbel is hopelijk veilig genoeg. Ik heb daar ook de lockdown meegemaakt en ik kan je verzekeren: dat was echt geen pretje, net zoals hier.”

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten?

“Toen mijn collega’s mij eind 2015 ‘uitzwaaiden’ in het ziekenhuis, hebben ze me verrast met een etentje in Zilte. Nu zou ik mijn echtgenote daar eens mee willen verrassen. Dat moet ik dringend eens op mijn to do-lijstje zetten.”

Bij welke lokale handelaar of bedrijf gaat u bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?

“Chocolatier Erik Goossens is niet alleen een fijne kerel en goede vriend, maar maakt ook de beste pralines van de wereld. Enfin, toch zeker de beste van de Parking! Het is de moeite om in zijn zaak in de Isabellalei eens binnen te springen, evenals zijn atelier eens te bezoeken. Echt made in Antwerp (with love)!”

Welk boek wilt u deze zomer zeker lezen?

“Op dit ogenblik ben ik de biografie van Enzo Ferrari aan het lezen, maar Il colibri van Sandro Veronesi zal wellicht mee op verlof mogen. Op die manier kan ik mijn Italiaanse woordenschat ook nog wat uitbreiden! Dat hij met deze roman voor de tweede maal de prestigieuze Italiaanse Premio Strega kreeg, moet toch een reden hebben. Dus ditmaal geen vakliteratuur.”

Fietsen, wandelen, … Waar maakt u de komende weken extra tijd voor?

“Voor mijn lieve echtgenote, want die verdient wat meer aandacht. Kwestie van de balans zo goed mogelijk in evenwicht te houden. Dat is niet altijd een even gemakkelijke opdracht om privé en werk harmonieus aan elkaar te koppelen. Op dat vlak sta ik bij haar nog wat in het krijt.”

Met welke collega-ondernemer wilt u eens van gedachten wisselen en waarom?

“Van iedere persoon -ondernemer of niet- kan je iets leren. Onverwachte of ongeplande ontmoetingen zijn vaak een unieke bron van boeiende gedachtewisselingen. Die leveren vaak een “verdorie daar had ik niet aan gedacht, of zo had ik het niet bekeken”-gevoel op. Maar moest Steve Jobs nog geleefd hebben… Je mag me ook altijd verwittigen als Richard Branson nog eens in Antwerpen is.”

Wie krijgt zeker een vermelding in uw speech als u de Nobelprijs voor Economie wint?

“Een ‘als’-vraag die zelfs niet moet overwogen worden. Maar om sportief te blijven en toch een antwoord te geven: mijn vader zal ik zeker niet vergeten. Hem ben ik veel te vroeg verloren door een tragisch vliegtuigongeval in Kenia op 5 mei 1993. Met zijn triades: ‘Eerst het werk en dan het spel’, ‘Wenen helpt niet’ en ‘Iedere dag je tanden poetsen’ heeft hij een serieuze stempel op mij gedrukt! Daar ben ik wel trots op.”

Wie wenst u wat toe?

“Aan iedereen die dit leest vooral een goede gezondheid. Natuurlijk ook aan al die anderen die dit niet lezen. Een cliché zo hoog als de kathedraal! Maar onze gezondheid is ook kostbaar erfgoed! Preventie is geen toverwoord. Ik grijp dus iedere kans -ook hier- om in naam van Stop Darmkanker te zeggen: doe.de.test.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.