Nieuws Antwerpen Out of Office van Mathias Schaubroeck (Absintt): Fiera Antwerp en Atelier Millevaches op het Eilandje

Out of Office van Mathias Schaubroeck (Absintt): Fiera Antwerp en Atelier Millevaches op het Eilandje

Out of Office van Mathias Schaubroeck (Absintt): Fiera Antwerp en Atelier Millevaches op het Eilandje

ANTWERPEN – De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Vandaag gaan we langs bij de jonge ondernemer Mathias Schaubroeck. Als net afgestudeerde studenten productontwikkeling startte hij in 2012 samen met Orlando Thuysbaert het innovatiebedrijf Absintt op.

Ziet uw vakantie er deze zomer anders uit dan andere jaren?

“Ja, dit jaar reizen we in het najaar richting de zon (Costa Rica), maar het valt nog af te wachten of dit kan doorgaan. Normaal gezien gingen we er deze periode ook even tussenuit, maar dit zal niet te ver worden. We gaan zoals velen met de wagen op zoek gaan naar een leuke bestemming, niet te ver van thuis en waar we toeristische massa’s kunnen vermijden.”

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten?

“Fiera Antwerp in de Schippersbeurs, een zijbeuk van de Antwerpse Handelsbeurs is echt een topper.”

Bij welke lokale handelaar of bedrijf gaat u bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?

“Atelier Millevaches op het Antwerpse Eilandje. Het slagersatelier heeft ook een boerderij in Mainsat, op het Plateau de Millevaches in Frankrijk.”

Welk boek wilt u deze zomer zeker lezen?

“You do You van Stephanie Duval en Nele Pieters. Het betreft een mooie visie op marketing en een interessante voedingsbodem voor de creatie van relevante merken en producten.”

Fietsen, wandelen, … Waar maakt u de komende weken extra tijd voor?

“Ik heb me maanden geleden ingeschreven voor mijn tweede IronMan 70.3 in Marrakech op 25 oktober. Dezer dagen ben ik zowel al lopend, op de fiets of in het zwembad terug te vinden. De lockdown was een goed moment om de trainingen op te starten.”

Wie krijgt zeker een vermelding in uw speech als u de Nobelprijs voor Economie wint?

“Mijn vennoot Orlando Thuysbaert. Hij is binnen Absintt onze financiële barometer en heeft een structuur opgezet die mogelijk maakt een gezond financieel beleid te voeren. Door onze cijfers te kennen en te weten welke vrijheden we hebben, komen we nooit in vervelende situaties.”

Wie wenst u wat toe?

“Ik wens alle andere ondernemers creativiteit, durf en stabiliteit toe om ervoor te zorgen dat deze uitdagende periode kan worden omgezet in iets positiefs.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.