Nieuws Antwerpen Outfort in Hoboken heeft nieuwe eigenaar

Outfort in Hoboken heeft nieuwe eigenaar

Outfort in Hoboken heeft nieuwe eigenaar

HOBOKEN – De 25-jarige Kelly Verborgstadt, zaakvoerder van JÖRD Catering, is de nieuwe eigenaar van Outfort (Fort 8) in Hoboken.

De nieuwe eigenaar verzekert dat er voor de klanten niet heel veel zal veranderen. “Alle geplande feesten blijven uiteraard doorgaan. Het gaat enkel om een paar kleine verbouwingswerken, zoals de buitenkeuken. En we hebben ook een nieuwe vaste cateraar”, zegt Kelly Verborgstadt. Het gaat om zijn andere bedrijf JÖRD Catering, dat vorig jaar nog een Award voor Beste Wedding Caterer 2019 behaalde.

Voordien baatte Kelly Verborgstadt onder meer een café uit in Antwerpen, dat de focus op zero waste had. “We willen dat duurzame aspect ook overbrengen naar deze groene omgeving van Outfort.”

Fort 8 is een van de forten van de Brialmontgordel. In 1859 startte de bouw van het fort over een gebied dat toen bestond uit gronden van kastelen, waaronder het Scaldisburg van graaf Moretus. De werken werden in 1864 voltooid. Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog bleek het fort vrij nutteloos, omdat de technologie reeds was achterhaald. In 1977 kocht de toenmalige gemeente Hoboken het fort op.

Sinds begin 2001 heeft Outfort de uitbating verkregen over een oude, leegstaande schietgang in de verdedigingswal rond het fort. Deze Capponiera werd stijlvol en authentiek gerenoveerd tot een unieke seminarieruimte en feestzaal. Kelly Verborgstadt neemt met zijn bedrijf ook de teambuildingactiviteiten van Outfort over.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.