Nieuws Antwerpen Over Water: een bijzondere strafschop voor Panenka?

Over Water: een bijzondere strafschop voor Panenka?

Over Water: een bijzondere strafschop voor Panenka?

Panenka is naar de legendarische strafschop van Antonín Panenka genoemd

Productiehuis Panenka is naar de legendarische strafschop van Antonín Panenka genoemd

Panenka, het productiehuis dat Tom Lenaerts en Kato Maes oprichtten, bestaat twee jaar. Het creatieve bedrijf heeft een gezonde financiële basis om te werken aan een mooie toekomst.
0p 1 april 2017 verhuist Panenka van de Verlatstraat in Antwerpen naar de WATT-toren op de Mechelsesteenweg, de voormalige Electrabel-locatie. Panenka investeert er in een volledige verdieping.

Het productiehuis telt een vaste kern van tien medewerkers. “Groot genoeg om voldoende stabiliteit te verzekeren, en klein genoeg om nog flexibel te zijn”, zegt Tom Lenaerts.
“Met wat er allemaal op ons afkomt, zullen we nog wat groeien in workforce, maar het is niet onze ambitie om het grootste productiehuis in Vlaanderen te worden”, vult Kato Maes aan. Beide ondernemers hebben zelf het strategisch kegelspel in grote organisaties al meegemaakt. Met die ervaring weten ze heel goed wat ze niet meer willen.

Lenaerts en Maes genieten veel vertrouwen in de sector en beseffen tegelijkertijd welke grote verantwoordelijkheid op hun schouders rust. Een vertrouwen dat ze willen waar maken. Ze teren niet op hun realisaties van het verleden, maar willen het beter doen en zich onderscheiden van andere productiehuizen door de manier waarop ze producties uitwerken. “We hebben internationale ambities. Een nieuwe Panenka-format moet ons het gevoel geven dat het een exportproduct kan zijn”, benadrukt Tom.

Die mogelijkheid zit er wellicht in voor “Over Water”, de karaktergedreven reeks van Paul Baeten Gronda en Tom Lenaerts die Panenka voor de zender één maakt. Drie series van tien afleveringen zijn gepland, met telkens één afgerond verhaal, een gebeurtenis in de haven. Stad Antwerpen en Havenbedrijf Antwerpen co-financieren alvast de eerste reeks.
De opnames, met acteur Tom Dewispelaere in de hoofdrol, starten in april en in winter 2018-2019 wordt de serie op zondagavond uitgezonden.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.