Nieuws Antwerpen Overname van Agfa door Duitse groep gaat niet door.

Overname van Agfa door Duitse groep gaat niet door.

Overname van Agfa door Duitse groep gaat niet door.

agfa1-1De overname van het Mortselse beeldvormingsbedrijf Agfa  door de Duitse groep CompuGroup Medical gaat niet door. Dat heeft het bedrijf laten weten via een persmededeling. Als gevolg van dit bericht kelderde het aandeel van Agfa.

Eind oktober liet Agfa weten dat het was benaderd door CompuGroup Medical, dat interesse had in een volledige overname. CompuGroup Medical is een Duitse onderneming die gespecialiseerd is in software voor de gezondheidssector. Beide ondernemingen zijn complementair, want ook Agfa heeft als specialisatie medische beeldvorming.

Volgens persberichten haakte Compu Group onder meer af op de pensioenlasten van Agfa. Aanvankelijk stuwde de belangstelling van Compu Group het aandeel van Agfa de hoogte in, met bijna 18 %.  Door het afspringen van de onderhandelingen in een vrij vroeg stadium ging het aandeel de dieperik in.

Agfa en CompuGroup hebben een overeenstemming bereikt om geen verdere besprekingen over het beoogde openbaar overnamebod te voeren”, liet Agfa-Gevaert weten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.