Nieuws Antwerpen Oxfam opende 50 jaar geleden in Antwerpen eerste Belgische Wereldwinkel

Oxfam opende 50 jaar geleden in Antwerpen eerste Belgische Wereldwinkel

Oxfam opende 50 jaar geleden in Antwerpen eerste Belgische Wereldwinkel

Exact 50 jaar geleden opende de eerste Oxfam-Wereldwinkel in België de deuren. Dat was in de Antwerpse Hoofdkerkstraat. Omdat de verjaardag wegens de coronacrisis niet uitgebreid gevierd kan worden, volgen er later in het jaar nog verschillende activiteiten.

In april 1971 namen vrijwilligers in Antwerpen hun intrek in de eerste Wereldwinkel van ons land en 50 jaar later wordt dat gevierd. “Eigenlijk valt er niets te vieren, alle handel eerlijk maken en onze organisatie overbodig maken, blijft het doel”, zegt Eva Smets, directeur van Oxfam België. “We blijven eerlijke en duurzame handel uitvoeren en promoten, zo bieden we producent en consument een concreet alternatief.”

Met een livestreaming van een documentaire over Oxfam wordt teruggeblikt op 50 jaar Oxfam Wereldwinkel in België.

Oxfam ontstond in 1942 in Oxford (Groot-Brittannië) om voedselhulp te bieden aan Griekenland, dat toen bezet werd door Duitsland. In 1964 zag de Belgische tak van de organisatie het licht. Oxfam-Wereldwinkels werd opgericht in 1971 en Oxfam-Magasins du monde volgde in 1976. Vorig jaar beslisten Oxfam-Solidariteit en Oxfam-Wereldwinkels om samen te smelten tot Oxfam België. Samen tellen ze zo’n 240 winkels en 8.400 vrijwilligers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Temse
Antwerpen

AVA en JBC vieren samen feest

Familiebedrijven AVA en JBC slaan de handen in elkaar voor een verjaardagscollectie. De collectie bevat matching ballonnen, slingers, verjaardagskroontjes, T-shirts… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.