Nieuws Antwerpen P38 broodjes voor enthousiaste sportievelingen

P38 broodjes voor enthousiaste sportievelingen

P38 broodjes voor enthousiaste sportievelingen

broodjesZe proberen het met shakes en sapjes. Ze letten op hun lijn en eten daarom minder brood. Te veel koolhydraten, heet het. Bakker Frank Vandewalle uit Brasschaat heeft voor die vele honderden sporters, bodybuilders, gym enthousiastelingen en fitness fanaten een eigen broodje op de markt gezet dat het vooral van plantaardige proteïnes moet hebben. “Wij combineren met onze firma P38 Invest artisanale tradities met geavanceerde productiemethodes en innovatieve ingrediënten”, zegt hij.

Het gaat Frank Vandewalle in zijn creatie van P38 broodjes om het evenwicht tussen natuurlijke grondstoffen en hoogwaardige kwalitatieve proteïnes. De broodjes bevatten overigens geen toegevoegde suikers, E-nummers, chemische additieven, kleurstoffen of bewaarmiddelen. De hoeveelheid koolhydraten en vet is bovendien verlaagd. “Onze broodjes combineren op die manier essentiële voedingsmiddelen en smaak.”

Bakker Vandewalle had zich eerder al geëngageerd in projecten zoals de bedrijven Aveno, Komplet Benelux en The Breakfast Club. Met P38 Invest gaat hij er nu helemaal zelf voor. Hij heeft het concept van de gezonde broodjes zelf uitgewerkt en dan uitbesteed aan een traditionele bakker die ze aanmaakt volgens de opgelegde receptuur.

“Wij hebben sterke ambities, zeker weten” zegt Frank Vandewalle. “Wij mikken op volumes van 10.000 stuks op weekbasis. De distributie is daarbij uitbesteed aan USA Trade dat onze broodjes twee keer per week afzet in sportclubs, health shops, fitness centers, groothandels enz. Ze kunnen overigens ook online besteld worden.”

Promotie maken voor het nieuwe product is uiteraard niet evident. “Wij hebben nu eenmaal niet de middelen om dat op grootschaalse basis te doen. Maar Made in Antwerpen kan ons daarbij allicht al helpen. Het is tenslotte een product dat echt Made in Antwerpen is.”

De aanbevolen verkoopprijs voor een pak van zes broodjes is 8,40 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.