Nieuws Antwerpen Paascollectie van Jules Destrooper krijgt Antwerps tintje

Paascollectie van Jules Destrooper krijgt Antwerps tintje

Paascollectie van Jules Destrooper krijgt Antwerps tintje

Biscuiterie Jules Destrooper brengt een lentecollectie uit van hun dozen en blikken, gevuld met hun ovenverse koekjes. Voor het ontwerp deden ze een beroep op Inge Rylant, een bekende Antwerpse illustratrice en designer.

Geheel in haar eigen stijl voorziet Inge Rylant de blikken en de dozen van Jules Destrooper van frisse designs: Een bos wilde veldbloemen, paaskuikentjes, een paaskonijn, eitjes, frisse pastelkleuren … .

Het werk van Inge Rylant is zeer herkenbaar. Heel wat gerenommeerde designmerken en magazines doen dan ook een beroep op de Antwerpse illustratrice en designer. Inge verzorgt ook de illustraties voor boeken, ontwerpt prints voor kinderkledij en tekende voor Brabantia en Kewlox, design opbergmeubels ‘made in Belgium’. Nu voegt ze daar Biscuiterie Jules Destrooper aan toe.

“Als kind wilde ik al koekjesblikken illustreren. Dat ik dit nu voor Jules Destrooper kan doen – voor mij nog steeds hét koekjesmerk – is dan ook een kinderdroom die uitkomt. Als ontwerpster is het leuk te weten dat de dozen en blikken met koekjes met jouw ontwerpen op, op heel wat tafels komen te staan in België”, aldus Inge Rylant.

Met de reeks ‘Wijze Weetjes’ brengt Inge Rylant dit voorjaar al haar vierde kinderboek uit. Haar werk wordt ook zeer geapprecieerd buiten de landsgrenzen. Zo deed Inge al verschillende samenwerkingen en een expo in onder meer Japan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.