Nieuws Antwerpen Palmans rijdt alleen met Belgische chauffeurs

Palmans rijdt alleen met Belgische chauffeurs

Palmans rijdt alleen met Belgische chauffeurs

palmansHet transportbedrijf Palmans heeft zich in de afgelopen jaren vooral toegespitst op het vervoer van bouwmaterialen. “Onze grote kracht ligt echter in onze financiële onafhankelijkheid”, zegt zaakvoerder Filip Palmans. “Wij hebben alles gefinancierd met eigen middelen. Wij hebben geen schulden gemaakt.”

Iedereen kent Palmans. In de brede Antwerpse regio zie je geregeld een truck van de firma uit Aartselaar mee aanschuiven in het verkeer. Filip Palmans vertegenwoordigt vandaag de derde generatie. De firma werd destijds in 1959 opgezet door grootvader Palmans. Met één truck. Vader Henri Palmans bouwde de onderneming verder uit. Vader Palmans overleed verleden jaar maar zoon Filip Palmans had het bedrijf al enkele jaren terug overgenomen onder het toeziend oog van vader.

Met een omzetcijfer van 4 miljoen euro en pakweg 30 personeelsleden draait het bedrijf “vandaag vrij goed. Wij mogen zeker nog niet klagen. Dat hebben wij voor een stuk te danken aan het feit dat wij voor 80% op bouwmaterialen draaien. Daarnaast doen wij ook aan tanktransporten en wij voeren speciale opdrachten uit voor de chemische sector.”

Toch is het ook voor Palmans vechten. De afhankelijkheid van de bouwsector is duidelijk merkbaar. Zeker nu het bij de bouw toch iets minder goed draait. “Wij mogen er dus op hopen dat het ergste straks achter de rug zal zijn?”

De harde concurrentie met de Oost-Europese transportbedrijven raakt Palmans  niet. “Wij rijden exclusief met Belgische chauffeurs. Die kunnen makkelijk communiceren met al onze klanten in de hele Benelux. Dat is een heel belangrijk punt.Wij kennen op die manier onze klanten. Wij denken in dit opzicht met hen mee. Wij helpen hen te zoeken naar manieren om nog efficiënter en dus goedkoper te werken.”

Een grote troef is tevens het feit dat de firma over nagenoeg 20.000 vierkante meter aan opslagruimte beschikt naast een eigen werkplaats.

Palmans is vandaag nog altijd een 100%-familiebedrijf.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.