Nieuws Antwerpen PAM Vermeulen en Skiworld van de baan gereden

PAM Vermeulen en Skiworld van de baan gereden

PAM Vermeulen en Skiworld van de baan gereden

skiworldHet reisbedrijf Intertravel, gelieerd aan de reisondernemer Eddy Hernould, is door de rechtbank van koophandel in Antwerpen failliet verklaard. Intertravel omvat onder andere PAM Vermeulen, Skiworld, Skifunworld, Go East, InterComfort Travel en Fietsen in de Alpen.

Vooral het faillissement van PAM Vermeulen komt hard aan in de sector. Het bedrijf biedt al meer dan 85 jaar reizen aan en is destijds gegroeid vanuit de exploitatie van busreizen. PAM Vermeulen was al die jaren een marktleider in de verkoop van begeleide autocarreizen. Ook Skiworld en Skifunworld waren gevestigde namen. Beide bedrijven brachten duizenden skiërs met de bus naar hun sneeuwvakantie. De concurrentie van oa. Skikot was in dit opzicht kennelijk dodelijk.

De reisbedrijven rond Eddy Hernould waren de facto de derde grootste touroperator van het land na TUI Belgium en Thomas Cook.

Opmerkelijk: Eddy Hernould runt ook nog enkele reisbedrijven in Wallonië maar die zouden niet meegesleurd worden in het faillissement van de groep.

De faillissementen komen niet als een verrassing. De concurrentie in de reiswereld is bikkelhard. De wisselvallige wisselkoersen en de daaraan gekoppelde ontwikkeling van de olieprijzen wegen op de rentabiliteit van de bedrijven. Bovendien blijven de reizigers flink besparen op hun budgetten. Ze blijven weliswaar reizen boeken maar ze opteren voor kortere reistijden en voor minder veraf gelegen bestemmingen.

Het faillissement komt ook niet helemaal toevallig aan het einde van het skiseizoen. Klanten met nog een reis voor de boeg kunnen volgens de Vereniging Vlaamse Reisbureaus evenwel op hun twee oren slapen: “Intertravel was rechtsgeldig verzekerd, wat inhoudt dat de verzekeraar zal beslissen welke reizen kunnen doorgaan, eventueel uitgevoerd door een collega”, zegt algemeen secretaris Johan De Meester. “Als de reis niet kan doorgaan, dan krijgt de klant alle kosten terugbetaald. Er blijft dus niemand in de kou staan”.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.