Nieuws Antwerpen Panalpina België ziet verhandelde volumes verder groeien.

Panalpina België ziet verhandelde volumes verder groeien.

Panalpina België ziet verhandelde volumes verder groeien.

brunoDe groei van Panalpina World Transport in Antwerpen is duidelijk gelinkt aan de reputatie van de haven als één van de belangrijkste exporthavens van Europa. Panalpina is al vele jaren actief in de Scheldestad en heeft zijn strategie afgesteld op specifieke ‘verticals.’ De voorgestelde oplossingen zijn gemaakt op maat van de klant en zijn product portolio. Het gaat erom dat het Zwitsers concern luchtvracht, zeevracht, warehousing, douane en wegtransport geïntegreerd heeft in een afgewogen supply chain management met sterk uitgebouwde IT-systemen.

De beslissing van de groep om zich als eerste te vestigen op de Cargo City North van de luchthaven in Luik heeft dan ook geen negatieve gevolgen voor de andere vestigingen van Panalpina in België. Wel integendeel. “De uitbouw van de groep op Bierset is een versterking van onze aanwezigheid in het Luikse. We zetten onze producten wegtransport, luchtvracht en project logistiek daarmee nog beter in de markt ”, zegt country manager, Bruno Jacques.

Panalpina is een Zwitserse groep die met een netwerk van pakweg 500 kantoren de hele wereld overspant. De onderneming is aanwezig in 80 landen en kan een beroep doen op agentschappen in nog eens 80 andere landen. Het bedrijf tekende in 2012 voor een geconsolideerde omzet van 6,6 miljard Zwitserse frank, 800.000 ton luchtvracht en 1.388.000 TEU zeevracht. De groep stelt 15.500 mensen tewerk waarvan 250 in de vestigingen van Antwerpen, Brussel en Luik. “Wij zijn in Antwerpen uiteraard grotendeels toegespitst op zeevracht en warehousing”, zegt Bruno Jacques nog. “Wij hebben ons als Panalpina België vooral gefocused op de healtcare, automotive, manufacturing, consumer & retail en chemicals als sectoren. Panalpina België heeft in deze sectoren een zeer goede reputatie opgebouwd.”

Ook in de haven onderken je niettemin overal de gevolgen van de crisis? “Dat is bij ons absoluut niet het geval. Wij zien onze volumes nog altijd in positieve zin groeien over onze verschillende producten. Ik ben ervan overtuigd dat dit het gevolg is van onze strategie. Onze activiteiten passen perfect in elkaar. Een en ander kadert volledig in de corporate strategie en de visie van Panalpina, waarbij we betrouwbare supply chain oplossingen bieden die waarde creëren voor onze klanten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.