Nieuws Antwerpen Pandava heeft altijd iets gehad met milieu

Pandava heeft altijd iets gehad met milieu

Pandava heeft altijd iets gehad met milieu

buerauPandava heeft via openbare aanbesteding een mooi contract weggehaald bij het Katholiek Vlaams Onderwijs. Het bedrijf uit Hoevenen gaat de scholengroep een pakket educatief knutselmateriaal leveren. Pandava is als onderneming gegroeid uit de verkoop van gereclycleerd papier maar is onderhand ook gespecialiseerd in de levering van zogenaamd handvaardigheidsmateriaal zoals verf, kleuren, boetseerklei, enz.

“Wij hebben als bedrijf vele jaren een totaalaanbod aan kantoormateriaal in de markt gezet”, zegt zaakvoerder Stefan Loones. “Wij verkopen in dit opzicht alles. Van papierwaren tot etiketten, rekenmachines, stempels, archieven, bureauaccessoires, informaticamateriaal, enveloppes, tekentoestanden, enz. Wij zijn effectief ontstaan uit het initiatief van mijn vader Eric die in zijn bekommernis om het milieu een zaak opstartte van gerecycleerd papier. In 1978 nota bene, lang voordat het milieubewustzijn doordrong in onze gemeenschap.”

De verkoop van rerecycleerd materiaal was een echt succesverhaal. Ook al omdat je uiteraard niet alleen kunt leven van gerecycleerd papier en er ook gewoon papier diende verkocht te worden. In de loop van de jaren werd het aanbod geleidelijk aan uitgebreid tot een totaalaanbod voor kantoren.

In 2006 werden de activiteiten uitgebreid tot educatief handvaardigheidsmateriaal voor scholen. “Een business die ook relatief heel snel uitgroeid tot een nieuwe steunbeer onder ons bedrijf. Wij gingen leveren aan verschillende scholen en zagen onze verkoopcijfers in stijgende lijn gaan. Het contract met het Katholiek Vlaams Onderwijs is op zichzelf niets nieuws. In die zin dat we de meeste scholen van de scholengroep al tot onze klanten tellen. Alleen dienden we in het licht van de verruimde wetgeving voortaan ook in te schrijven op een openbare aanbesteding, een procedure waarmee we ons op basis van de behaalde punten als eersten kwalificeerden.”

Pandava tekende verleden jaar voor een globale omzet van 5,2 miljoen euro en stelt 21 mensen tewerk. Het bedrijf runt ook winkels in Hoevenen en Schoten. Pandava levert in heel BelgiĆ«. “Bestellingen zijn binnen de 24 uur ter plaatse.” Via e-commerce zijn ook klanten gemaakt in Nederland en Frankrijk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.