Nieuws Antwerpen Pandora Publishers neemt Artus Uitgevers over

Pandora Publishers neemt Artus Uitgevers over

Pandora Publishers neemt Artus Uitgevers over

pandoraNa de overname van Artus Uitgevers door Pandora Publishers komen zowel de stock, de naam, de rechten, de contracten met auteurs en de lopende projecten in handen van Pandora. De uitgeverij kwam recent nog in het nieuws met de uitgave van een fraai boek over 450 jaar Antwerps stadhuis. “Met deze overname willen we nog sterker staan op de markt van de Antwerpse uitgaves en daar willen we de komende jaren dan ook volop op inzetten”, zegt uitgever Christophe Valkeniers.

Artus is opgericht in 1998 door huidige zaakvoerder Alexander Jonckx na een lange carrière in diverse uitgeverijen in België en Nederland. Pandora en Artus zijn 2 familiale niche-uitgeverijen met Antwerpse roots. “Uitgeverijen hebben het vandaag erg moeilijk en kleine familiale, lokaal verankerde uitgeverijen worden gedwongen manieren te zoeken om synergiën te realiseren, partnerschappen, samenwerkingen aan te gaan en zo financieel en organisatorisch sterker te staan in de snel en sterk veranderende markt. Daarbij mogen de flexibiliteit en de service naar de klant niet verloren gaan”, stellen Christophe Valkeniers en Alexander Jonckx.

Artus is als Antwerpse uitgeverij vooral actief in het uitgeven van populaire non-fictie boeken rond thema’s als Antwerpen en Gent, taal-dialect, uitdrukkingen en gezegdes, bier, café, friet, bekende Antwerpse gebouwen… De meest sucesvolle en bekendste uitgave van Artus is het Antwerpse dialectwoordenboek van auteur Freddy Michiels. Deze uitgave kende reeds verschillende herdrukken. Auteur Freddy Michiels werd in 2012 door de Stad Antwerpen en Artus gevierd op het Stadhuis n.a.v. het 50.000ste verkochte exemplaar van deze titel. Artus Uitgevers herhaalde dit succes met het Gentse dialectwoordenboek van Freek Neirynck.

Alexander Jonckx blijft nog gedurende 2 jaar als uitgever meewerken met Christophe Valkeniers, uitgever van Pandora Publishers, om de overdracht van het handelsfonds volledig mee te begeleiden en nieuwe projecten mee uit te werken.

Pandora Publishers werd in 1995 opgericht als uitgever van kunst- en geïllustreerde boeken en bouwde een fonds op rond moderne en hedendaagse Belgische kunst, Antwerpen en maritieme publicaties.

Christophe Valkeniers, uitgever van Pandora, is dan ook verheugd dat de kans zich voordeed om Artus Uitgevers over te nemen en is ervan overtuigd dat het fonds van Artus Uitgevers een zeer mooie aanvulling is op het fonds van Pandora Publishers. Artus Uitgevers zal dan ook verder blijven bestaan als imprint van Pandora Publishers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.