Nieuws Antwerpen Park and Rides Merksem en Luchtbal klaar voor gebruik

Park and Rides Merksem en Luchtbal klaar voor gebruik

Park and Rides Merksem en Luchtbal klaar voor gebruik

In Antwerpen zijn de park and rides (P+R) aan de Bredabaan in Merksem en aan de Noorderlaan in de wijk Luchtbal ingehuldigd. Het gaat in één klap in totaal om bijna 2.400 extra parkeerplaatsen waar je voor 1 euro je auto een ganse dag veilig achterlaat. Vanaf 1 december kunnen pendelaars er hun wagen achter te laten en met het openbaar vervoer of deelmobiliteit verder naar de stad te trekken.

De extra parkeerplaatsen vind je terug in twee gloednieuwe en hypermoderne Park and Ride gebouwen. Het gaat om lichte en open constructies waar houten balken de hoofdrol spelen en waar het, onder meer dankzij de aanwezigheid van groen, aangenaam vertoeven is. Het grootste gebouw, met plaats voor 1.700 wagens, staat vlak naast de afrit van de A12 aan de Noorderlaan. In Merksem biedt het Park and Ride gebouw aan de Bredabaan onderdak aan 685 wagens.

Koen Kennis, Antwerps mobiliteitsschepen: “De P+R’s zullen de volgende jaren tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding garant staan voor een duurzaam alternatief voor wie in de stad wil zijn. Ook nadien zullen ze een belangrijke rol spelen in de modal split voor Antwerpen. De stad en Lantis bouwen de P+R’s uit tot aangename en aantrekkelijke omgevingen waar overstappen van het ene op het andere vervoermiddel vanzelfsprekend is. Op die manier houden we Antwerpen bereikbaar en leefbaar.“

Linkeroever volgt in januari

Vanaf maandag 17 januari 2022 zal ook het Park and Ride gebouw aan de Blancefloerlaan op Linkeroever de slagbomen openen voor gebruik. Dan komen er nog eens 1.500 parkeerplaatsen aan de rand van de stad bij.

Niet alleen tijdens, maar ook na de werken aan de Oosterweelverbinding zullen de Park and Rides een belangrijke rol spelen in de manier waarop pendelaars zich naar de stad begeven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

DEME koopt vikingschip

De Antwerpse baggeraar en verlener van maritieme diensten DEME heeft een overeenkomst gesloten met de Noorse rederij Eidesvik voor de… Lees meer