Nieuws Antwerpen Parking Ketenis biedt tegen 2022 aan 280 vrachtwagens

Parking Ketenis biedt tegen 2022 aan 280 vrachtwagens

Parking Ketenis biedt tegen 2022 aan 280 vrachtwagens

Bovendien dient de parking als overloopparking als de wachtrijen aan een of meerdere terminals te lang zouden worden. De parking komt tussen de Ketenislaan en de Schelde, net ten noorden van de Kallosluis en opent in het voorjaar van 2022.

Port of Antwerp was al langer op zoek naar een geschikte plaats om op de linker Scheldeoever een vrachtwagenparking aan te leggen. Ten eerste om tegemoet te komen aan de behoeften van de vrachtwagenchauffeurs aan een veilige plaats om te rusten en aan voldoende sanitair. Daarnaast kan de parking ook dienst doen als overloopparking indien de wachtrijen aan de gates van een of meerdere terminals te lang zouden worden.

Parking Ketenis zal open gaan met 280 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Dit kan met nog eens 90 plaatsen uitgebreid worden. Truckers vinden er voldoende en regelmatig onderhouden sanitair, douches en WIFI, maar ook bijvoorbeeld automaten met drank en voeding. Er komen ook ondergrondse afvalcontainers. De parking krijgt een luifel met zonnepanelen om eigen elektriciteit op te wekken.

Het aantal vrije plaatsen wordt opgenomen in dezelfde app als de parkings langs de Vlaamse snelwegen.

Port of Antwerp investeert 7 miljoen euro in de parking Ketenis en nog eens 0,5 miljoen in een upgrade van de vrachtwagenparking op rechteroever (Goordijk). Het project krijgt steun van het Europees fonds Connecting Europe Facility.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.