Nieuws Antwerpen Partner van De Zwarte Panter stelt tentoon

Partner van De Zwarte Panter stelt tentoon

Ernest Van Buynder (links) en Frieda Van Dun (rechts)

Partner van De Zwarte Panter stelt tentoon

Ernest Van Buynder (links) en Frieda Van Dun (rechts)

Ernest Van Buynder (links) en Frieda Van Dun (rechts)

Frieda Van Dun, partner van ‘De Zwarte Panter’ galerist Adriaan Raemdonck, is zelf kunstenares. Samen met de Gentse kunstenares Vera Vermeersch, vermaard voor haar getufte kunsttapijten, heeft Frieda Van Dun momenteel een tentoonstelling lopen. Niet in De Zwarte Panter, maar in de huiselijke omgeving van familie Gils-Joris, de bezielers van de Antwerpse vzw Zing Zang Zong. Nog tot en met zondag 20 november kun je Frieda’s werk gaan bewonderen in de Solvynsstraat 48 in Antwerpen.

Ernest Van Buynder zei tijdens zijn toespraak op de vernissage: “Het werk van Frieda Van Dun situeert zich op de grens tussen het abstracte en het figuratieve. Haar ‘open werk’ nodigt uit om eigen inzichten en interpretaties te ontwikkelen.”

Frieda schildert ruim dertig jaar. Haar werk wordt gekenmerkt door een rijk kleurenpallet, gelijkaardige vormen, wonderlijk virtuoos en in zekere zin ook repetitief. Je kunt haar niet vastpinnen op één techniek, ze gaat van de ene techniek naar de andere:  droge naald met kleur, églomisé, acryl op doek, ontwerpen op zijde, en zelfs wol, crêpe en porselein. Het zijn telkens unieke stukken. We onderscheiden niet alleen werk op canvas, ook theeserviezen, sjaals en kussens. Een overzicht vind je hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.